Yaşam 'Muhteşem Yüzyıl'a suç duyurusu

'Muhteşem Yüzyıl'a suç duyurusu

Paylaş
'Muhteşem Yüzyıl'a suç duyurusu

Konya'da bir turizmci 'tarihi değerlerimizle alay edildiği' gerekçesiyle 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin yönetmenleri hakkında soruşturma açılması ve dizinin yayından kaldırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu

34 yaşındaki turizmci Ömer Faruk Bildirici İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere hazırladığı dilekçeyi, Konya Adliyesi’ndeki Savcılık Kalemine verdi. Dilekçesinde Yağmur ve Durul Taylan’ın yönettiği 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde, oyuncuların üstlendikleri rollerin 'tarihimizi aşağılayıcı olduğunu' söyleyen Bildirici "O dönem yaşanmamış olayları olmuş gibi göstermekte ve taklit ettikleri Kanuni Sultan Süleyman gibi önemli bir şahsiyeti karalamak suretiyle topluma yanlış tanıtarak, tarihi değerlerimizi ayaklar altına almaktadırlar" dedi.

Haberin Devamı

'YALANDAN İBARET'

Ömer Faruk Bildirici dilekçede, diziyi izleyen kızının kendisine "Osmanlı tarihi okulda başka, dizide başka anlatılıyor, hangisi doğru?" diye sorduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı son açıklamalar sonrasında ise dizinin 'yalandan ibaret olduğunu' anladığını belirti. Bildirici "Halkı aldatmak için kurgulanan söz konusu dizinin yönetmenleri hakkında soruşturma açılması ve dizinin yayından kaldırılmasını saygılarımla sayın savcılığınıza arz ve talep ederim" dedi.

'İFTİRA ATIYORLAR'

Duyarlı bir vatandaş örneği sergilemek adına dizinin yayından kaldırılması ve yönetmenleri hakkında soruşturma açılması için suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Bildirici "Bu dizide şanlı Osmanlı tarihimize atılmış olan bir iftira var, yalan var. Tarihi değerlerimize sahip çıkma adına suç duyurusunda bulunmak zorunda hissettim" dedi.

Haberin Devamı

AA