Yaşam Mükemmel yüz'ün matematiksel oranları açıklandı

Mükemmel yüz'ün matematiksel oranları açıklandı

Paylaş
Mükemmel yüz'ün matematiksel oranları açıklandı

Araştırmacılar, bir kadının yüzünün çekici olarak algılanmasını sağlayan matematiksel formülü ortaya çıkardı. Buna göre, kalp şeklinde yüze sahip Reese Witherspoon ve Scarlett Johnson, matematiksel olarak mükemmel yüz oranlarına sahip

ABD’nin Philadelphia eyaletinde bulunan Temple Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı “mükemmel yüz”ün matematiksel formülünü hesaplamak için 55 kadın modelin yüzünü analiz etti.

Araştırmada matematiksel güzellik ölçütü olarak, gözler arasındaki uzaklık, burun uzunluğu ve yanakların genişliği baz alındı. Buna göre mükemmel bir yüzde gözler arası uzaklık 59.2 mm, burun uzunluğu 39.9 mm, göz pınarından burun kenarına olan ideal uzunluk ise 13.1 mm olarak belirlendi.

Araştırmacılar, ayrıca kaşları ve elmacık kemikleri aynı genişlikte olan kadınların, diğerlerine göre daha çekici olarak algılandığını bildirdi.

Araştırmacı Gary Linkov, WIZDOM adı verdikleri formülün estetik cerrahi operasyonlarda kullanılmak üzere yarattıklarını bildirirek, kalp şeklinde yüze sahip Reese Witherspoon’un matematiksel olarak bir mükemmel yüze sahip olduğunu açıkladı.

Linkov, estetik operasyon yaptırmak isteyen kadınlardan bir çocuğunun Hollywood yıldızı Scarlett Johnson'un yüz şekline sahip olmak istediği söyledi.

Haberin Devamı