Ekonomi Mülakatla memur alımı iptal

Mülakatla memur alımı iptal

Paylaş
Mülakatla memur alımı iptal

Danıştay, kamu kurumlarına sözlü sınavla alınan memurları yakından ilgilendiren emsal bir karar aldı

Bilal Emin TURAN / POSTA


Memurların çok önem verdiği ve ses getiren Danıştay kararı, PTT’nin Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yanında ‘sözlü sınav’ da yaparak personel almasına imkan tanıyan 2015 tarihli yönetmelik düzenlemesinin iptalini içeriyor.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR


Davayı, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (KESK Haber-Sen) açmıştı. Sendika, mülakatın adayların eşit koşullarda yarışmasına engel olacağını savunuyordu. Danıştay da bu gerekçelerle 2015’teki düzenlemenin yürütmesini durdurdu.

PTT, 2015’ten beri ilanla 6 bin 746 kişi alacağını duyurmuştu. Son olarak 2 bin 500 personelin alımıyla ilgili süreç de hâlâ devam ediyor.

MEMURLAR TELAŞLANDI


Şimdi binlerce aday PTT’nin nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyor. 15 Eylül’de tebliğ edilen kararın ardından 2 bin 500 personelin alımının da zora gireceği; yönetmeliğin geçersiz olmasından dolayı sözlü sınavın yapılamayacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda PTT’nin yeni bir düzenleme yapması veya sadece KPSS sınavına göre personel alması bekleniyor.

'HAK KAYBI GİDERİLMELİ'


Davanın avukatı Meltem Salman, Danıştay kararından sonra PTT’nin 2015’teki düzenleme yokmuş gibi KPSS ile personel alımını sürdürmesi gerektiğine vurgu yaptı. Salman, “KPSS sıralamasında önde olup da mülakatta elenen varsa bu adaylara yeniden hak tanınmalı” dedi.

Konuyu sorduğumuz PTT yetkilileri ise kararı incelendikten sonra açıklama yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı