Bilal Emin Turan Mülakatla memur alımına iptal!
HABERİ PAYLAŞ

Mülakatla memur alımına iptal!

Haberin Devamı

Danıştay, kamu kurumlarına sözlü sınavla alınan memurları yakından ilgilendiren emsal bir karar aldı. Bu karar PTT personelinin alımına ilişkin.

Memurların çok önem verdiği ve ses getiren Danıştay kararı, PTT'nin Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yanında 'sözlü sınav' da yaparak personel almasına imkan tanıyan 2015 tarihli yönetmelik düzenlemesinin iptalini içeriyor.

Alımlar devam ediyor

Davayı, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (KESK Haber-Sen) açmıştı. Sendika, mülakatın adayların eşit koşullarda yarışmasına engel olacağını savunuyordu. Danıştay da bu gerekçelerle 2015'teki düzenlemenin yürütmesini durdurdu.

PTT, 2015'ten beri ilanla 6 bin 746 kişi alacağını duyurmuştu. Son olarak 2 bin 500 personelin alımıyla ilgili süreç de hala devam ediyor.


'Hak kaybı giderilmeli'

Davanın avukatı Meltem Salman, Danıştay'ın kararından sonra PTT'nin 2015'teki düzenleme yokmuş gibi KPSS ile personel alımını sürdürmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Salman, "KPSS sıralamasında önde olup da mülakatta elenen varsa bu adaylara yeniden hak tanınmalı" dedi.


Memurlar telaşlandı

15 Eylül'de tebliğ edilen kararın ardından 2 bin 500 personelin alımının da zora gireceği; yönetmeliğin geçersiz olmasından dolayı sözlü sınavın yapılamayacağı ifade ediliyordu.

Danıştay'ın kararıyla birlikte mevcut personel alımında sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyordu. POSTA Gazetesi'nde haberimizin yayınlanmasından sonra beklenen PTT açıklaması geldi.


PTT yeniden ilana çıkacak


24 Eylül Pazar günü yapılan açıklamada, "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen kararla şirketimizce yapılan 2017/2 ve 2017/3 personel alımlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

İhtiyaç duyulan personelin istihdamı için gerekli düzenlemeler yapılarak mevzuat çerçevesinde yeniden personel alımı ilanına çıkılacaktır" denildi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder