Gündem Münevver davasında flaş gelişme

Münevver davasında flaş gelişme

Paylaş
Münevver davasında flaş gelişme

Münevver Karabulut davasında reddi hakim talebi kabul edildi. Hakim davadan çekildi

Münevver Karabulut'un, Cem Garipoglu tarafından başı kesilerek öldürülmesine ilişkin olarak Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Mahkeme Başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu davadan çekildi. Davayı Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti yürütecek.

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı Bayraktaroğlu'nun 17 yıl önce Adana Ceyhan'da Ağır Ceza Mahkemesi Baskanı olarak görev yaptığı dönemde sanıklardan Hayyam Garipoğlu ve sanığın babası Kasım Garipoğlu'nun "hileli iflas" suçlamasıyla yargılandığı davada, beraat kararı verdiği ortaya çıkmış bunun üzerine mağdur avukatları reddi hakim talebinde bulunmuştu.

Reddi hakim talebini değerlendiren Mahkeme Başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu ise "1991-1996 yılları arasinda Ceyhan'da görev yaptığı dönemde Garipoğlu ailesi hakkında verdiği kararın doğru olduğunu, bunun dışında mağdur avukatlarının iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bayraktaroğlu, "mahkeme kararlarının tarafsız, her türlü şüpheden uzak ve güven duyulmasının gerekeceği, mahkemelerin verilecek kararın taraflar yönünden güvensizlik duygusu oluşmaması için" davadan çekilme kararı aldı.

Haberin Devamı

Bu karar 13 Nisan'da üst mahkeme olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da onaylandı. Ayrica 6. Ağır Ceza Mahkemesi davayı yürütmekle görevlendirildi. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, ciddi bir uğras ve çabanın ardından bu sonucu aldıklarını, alınan kararın mahkemenin seyri ve adaletin yerini bulmasi bakımından çok önemli olduğunu söyledi.