Cumartesi Postası Murat Dalkılıç ile yemekteyiz

Murat Dalkılıç ile yemekteyiz

Paylaş
Murat Dalkılıç ile yemekteyiz

Popçu Murat Dalkılıç “En sevdiğim şey yemek yemek” diyor. Evden kahvaltı yapmadan çıkmıyor. Biz de öğle yemeğine davet ettik. Hem yedik hem de yemekten konuştuk. Eşi Merve Boluğur yemek yapıyor mu onu da sorduk

RÖPORTAJ: SELİN KELEŞ

YEMEKLE İLİŞKİSİ

En sevdiğim şey yemek. Sahnede olduğum için fiziğime dikkat ediyorum. Ölçülü yiyorum. Bir sistem buldum: Altı ay sağlıklı, altı ay sağlıksız besleniyorum. Sezon açılırken hep fit oluyorum.

LOKANTADA ARADIĞI

Tabii ki temizliği ve kendine has havasının olması. Şefi, garsonu, o yemeği satmayı bilecek. Ciğere bayılırım. Edirne’ye gittiğim zaman mutlaka yerim.

LEZZET Mİ, DOYMAK MI?

Yüzde 100 lezzet. Yemeğe çok önem vermiyorsanız, doymak da bir tercih. Ama ben yemeği çok sevdiğim için lezzeti seçiyorum.

YEMEK TAKINTISI

Sofradan az yiyerek kalkıyorum ama dolapta kalan yemek aklımdan çıkmıyor. Gece aklıma geliyor, yemeden uyuyamıyorum. O yüzden evde az miktarda yemek pişirilmesini istiyorum.

LEZZET DURAKLARI

Gittiğimiz şehirlerdeki sevdiğim lezzetler için kafilenin yolunu değiştirmek hepimize motivasyon oluyor. Mesela Ankara’nın Aspava’sı…

Oraya has bir döner kültürü. Her gittiğimde mutlaka yiyorum.

MUTFAKLA İLİŞKİSİ

16 yaşımdan beri yalnız yaşıyorum. Babaannem ve dedemle yaşarken, onlar kendi yaşlarına uygun yemekler yaptıkları için başımın çaresine bakmayı öğrendim. Genç yaşta iyi bir aşçı oldum. İzmir’den çocukluk arkadaşlarım çok iyi yemek yaptığımı bilir.



EVDE YEMEKLERİ KİM YAPIYOR?

Eşim Merve Boluğur zaman buldukça yemek yapar. Çok da başarılı. Yemeklerini seviyorum. Merve’nin dışında yemekleri yardımcımız yapar. Ben de mutfağa giriyorum. Merve hazırladıklarımı çok seviyor. “Elin çok lezzetli” diye iltifat ediyor.



SON KEŞFİ: Laz Böreği! Adına aldanmayın o hafif bir tatlı. Yufka içinde muhallebi var. Eskiden ilk sırada Trileçe vardı şimdi yerini Laz Böreği aldı.

ET Mİ, BALIK MI, SEBZE Mİ?

İzmirliyim ama ot sevmiyorum. Balıktansa kırmızı eti tercih ediyorum. Çok da yiyorum.

EN SEVDİĞİ İKİLİ: Domates vepeynir. Kim yakıştırmışsa ağzına sağlık! Diğer favori ikilim ise kuru fasulye ve pilav. Müthiş bir buluş.

OLMAZSA OLMAZI: Soda mutlaka buzdolabında olmalı! Çünkü çok yiyorum. Her yemekten sonra ve gün boyu içiyorum, çok da seviyorum.

EKŞİ Mİ, ACI MI, TATLI MI?

Bir Antepli kadar acı yerim. Ekşiyi severim ama bir yandan da “Ne gerek var?” diyorum.

TUZLA İLİŞKİSİ: Yemek pişerken içine konan az miktarda tuz kabulüm. Çocukluğumdanberi pişmiş yemeğe sonradan tuz koymam. Sağlığa da zararlı.

İSTANBUL’DA BULAMADIĞI

İzmir’de alıştığım boyoz, kumru ve karışık sandviçin lezzetini İstanbul dahil hiçbir yerde bulamıyorum. Herkes “Var” diyor, gidip deniyorum ama istediğim tadı alamıyorum. İzmir’in kendine özgü bir lezzet anlayışı var. Havasından mı suyundan mı bilmem, yemekleri çok lezzetli.

Haberin Devamı