Yazgülü Aldoğan Murat Eren neden bırakılmıyor?
HABERİ PAYLAŞ

Murat Eren neden bırakılmıyor?

FETÖ’nün darbe girişiminden bile önce, Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi düzmece davaların TSK’nın Atatürkçü subaylarına kurduğu kumpas olduğu anlaşılmış ve davalar bozularak ağır cezalara mahkum edilen subayların özgür kalması sağlanmıştı.

Biri hariç: Müstafi Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren! İlginç bir biçimde Murat Eren bu davalarda ilk tutuklanan, 10 yıl hapis cezasına mahkum edilen, bir ara serbest kalan, aile birliği bozulan, işinden ve geleceğinden olan, pazarda limon satan, yeniden bir hayat kurup çocuğu olduktan sonra tekrar tutuklanan bir günah keçisi!

Haberin Devamı

Bir karara bakar

Darbe girişiminden sonra bile onu yargılayıp cezalandıran hakimler içerde, Murat Eren’le birlikte yatıyor! Murat Eren nasıl serbest kalacak? Avukatı Hüseyin Ersöz açıklıyor: “Hakkında Özel Yetkili Mahkeme’ce verilen mahkumiyet kararına karşı yargılamanın yenilenmesini talep ettik.

Bu konuda Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen, oradan da Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan yazıda da Murat Eren’in durumunun yargılamanın yenilenmesi prosedürü çerçevesinde ele alınması istenmiştir.

Murat Eren hakkında, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Askeri Yargıtay 3. Dairesi’ndeki incelemeler de devam etmektedir. Bu süreçlerden birinden verilecek Adil Yargılanma Hakkı İhlali Kararı, İtiraz ve Yargılamanın Yenilenmesi Kararı neticesinde Murat Eren’in yeniden özgürlüğüne kavuşması mümkün olabilecektir.”

Boşvermek mi?

Özetle ya Anayasa Mahkemesi ya Yargıtay ya Askeri Yargıtay ‘bu yargılama yenilensin, çünkü hukuksuzluk var’ derse dava yenilenecek, Murat Eren serbest kalacak. Sonra da yeni kararla itibarı kendisine iade edilecek. E niye yapılmıyor? Anladığım kadarıyla herkes topu birbirine atıyor!

Genco’nun güneşi doğamıyor!

Genco Erkal’ın son oyunu “Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht”i 7 Temmuz’da sahnelendiği ilk gece izlemiş ve çok beğenmiş, sizinle de paylaşmıştım. Oyun Moda’da Kadıköy Lisesi’nin bahçesindeki Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın önünde sergileniyor, çok beğenildiği için kapalı gişe oynuyordu.

Haberin Devamı

Ama o ne? Kadıköy Lisesi Okul Aile Birliği tiyatroyla olan sözleşmesini güvenlik gerekçesiyle tek taraflı olarak feshetmiş!

Genco Erkal yaptığı açıklamada önce oyunun hükümet karşıtı olduğu söylentisinin çıkarılıp sonlandırılması için baskı yapıldığını sonra da güvenlik kılıfına sokulduğunu söylüyor. Nazım Hikmet ya da Brecht’in AKP Hükümeti’ne karşıt olması imkansız.

Onlar belli bir düzene, haksızlığa, eşitsizliğe karşı şiirler yazmışlar. O şiirleri Başbakan Binali Yıldırım da okudu pazar günkü mitingde, Kılıçdaroğlu da! Güvenlik gerekçesi mi bahane ediliyor?

Okul yaz tatilinde. 250 kişi bir bahçede iskemlelere oturup tiyatro izleyince mi güvenlik sıkıntısı doğuyor, okul açılınca ne yapacaksınız?

Oyundan çıkan Moda’da dondurma kuyruğuna giriyor, orası daha kalabalık. Böyle oyun yasaklamalara filan girmek, birlik beraberlik şarkıları söylenirken ayıp oluyor. Sanattan kimseye zarar gelmez!

Öğrencileri mağdur etmeyin

Haberin Devamı

FETÖ’cü gerekçesiyle kapatılan Vakıf Üniversiteleri’nde durumdan etkilenen öğrenci sayısı 65 bin. “Bu öğrenciler garantör üniversitelere kaydırılacak” dendi. Ancak YÖK’ün genelgeleri öğrencileri kaygılandırıyor.

Öğrenciler üniversiteye girdikleri tarihte aldıkları puana göre yerleştirilecek, okuduğu şehirde uygun üniversite yoksa başka şehire gidecek. Bu o kadar kolay mı? Öğrencilerin geri ödemeli kredileri de kesilmiş.

Başka şehirde öğrenci okutmak paraya bakar. Ailenin parası olsa bile kızlar perişan, ailemiz yollamaz diye. Bazıları ise okudukları bölümün Türkçe olduğunu, gönderilecekleri üniversitelerde İngilizce olduğu için baştan başlamaları gerektiğini ve geçmiş eğitimlerinin yanacağını anlatıyor. Söz konusu insan olunca her birinin ayrı sorunu çıkıyor. Toptancı kararlarla yönetmek hiç kolay olmuyor. Bu öğrencilerin suçu ne?

O okulların öğretim kadrosu değiştirilip başka üniversitelere bağlanarak eğitime devam edilemez miydi? Üniversite, okul kapatmak bakkal kapatmaya benzemez ki!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder