Spor Murray erkeklerde ilk finalist

Murray erkeklerde ilk finalist

Paylaş
Murray erkeklerde ilk finalist

Avustralya Açık Tenis turnuvasında tek erkeklerde ilk finalist İskoç Andy Murray oldu

Avustralya’nın Melbourne kentindeki Melbourne Park kortlarında düzenlenen turnuvanın onbirinci gününde, tek erkekler yarı final maçında 5 numaralı seribaşı İskoç Andy Murray, 14 numaralı seribaşı Hırvat Marin Ciliç ile karşılaştı.

Karşılaşmayı 3-6, 6-4, 6-4 ve 6-2’lik setlerle 3-1 kazanan Murray, finale ismini yazdıran ilk tenisçi oldu. 21 yaşındaki Hırvat Ciliç, ilk seti kazanmasına rağmen maçı kaybetti.

2. kez bir "Grand Slam" turnuvasında finale çıkan Andy Murray, Avustralya Açık’ta tek erkeklerde 1977’den beri finale yükselen ilk Britanyalı oldu. Murray, 2008’de ABD Açık’ta da finale çıkmış ve İsviçreli Roger Federer’e yenilmişti.

Murray, yarın Federer ile Fransız Jo-Wilfried Tsonga arasında yapılacak diğer yarı final maçının galibiyle finalde karşılaşacak. Tek erkekler finali pazar günü yapılacak. Dünya sıralamasında 4. sırada bulunan Murray, finali kazanması halinde bu sıralamada 2 numaraya yükselecek.

Turnuvada tek bayanlarda final mücadelesi ise Cumartesi günü Belçikalı Justine Henin ile ABD’li Serena Williams arasında yapılacak.

Haberin Devamı