Spor Murray manşetlerde!

Murray manşetlerde!

Paylaş
Murray manşetlerde!

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 77 yıl aradan sonra ilk kez Büyük Britanyalı bir tenisçinin şampiyon olması İngiliz gazetelerinin manşetlerinde yer aldı.

Andy Murray’in tek erkeklerde şampiyonluğa ulaşmasıyla ilgili Independent gazetesi "Muhteşem Murray", Daily Telegraph gazetesi "77 yıldan sonra bekleyiş sona erdi", Guardian ve Independent gazeteleri "Şampiyon", Times gazetesi de "Murray 77 yıllık bekleyişe son verdi" başlıklarını attı.

Independent gazetesi spor yazarı James Lawton, "Unutulmayacak bir başarı, izleyen herkes için ilham kaynağı" başlığı altında kaleme aldığı makalede Murray’nin 77 yıldan sonra Wimbledon Tenis Turnuvası’nda tek erkekler kategorisinde şampiyon olan ilk Britanyalı olduğunu hatırlattı. Lawton, Murray’nin Wimbeldon şampiyonu olarak "Sıkı çalışırsanız ve karşınıza çıkacak her türlü zorluğu aşabileceğinize inanırsanız başaramayacağınız şey yoktur" fikrini gençliğe aşıladığını yazdı.

Guardian gazetesi, Andy Murray’nin İskoçya’daki memleketi Dunblane’de büyük kutlamalar yapıldığını ve maç boyunca bazı İskoçların gayda çaldığını aktardı. Daily Telegraph gazetesi ise Murray’nin Wimbledon’ı kazanmasıyla İngiltere’de son zamanlarda sıklıkla tartışılan İskoç milliyetçiliği konusunun alevlendiğine dikkati çekti. Haberde, Andy Murray’nin kazandığının belli olduğu sırada maçta bulunan İskoçya bölgesel hükümeti başbakanı Alex Salmond’ın İskoçya bayrağı açmasının eleştirildiğini kaydetti.

Times gazetesi yazarı Simon Barnes da, "Murray’nin yüzünde korta çıktığı andan itibaren Wimbledon şampiyonu ifadesi vardı" yorumunu yaparak, Murray’nin kazandıktan hemen sonra basın mensuplarının oturduğu tribüne bakarak gülümsemesinin dikkat çekici olduğunu kaydetti.

26 yaşındaki İskoç asıllı Andy Murray, dün Wimbledon Tenis Turnuvasında Sırp raket Novak Djokovic’i 3-0 yenerek, 1936 yılında kupayı kaldıran Fred Perry’den sonra Wimbledon Tenis Turnuvasında tek erkeklerde şampiyonluğa ulaşan ilk Büyük Britanyalı oldu.

Haberin Devamı

AA