Gündem Mürşitpınar'da alarm

Mürşitpınar'da alarm

Paylaş
Mürşitpınar'da alarm

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgede çatışmaları yoğunlaşması üzerine Şanlıurfa Suruç'un Mürşitpınar köyü boşaltılıyor

Suriye'deki çatışmaların Türkiye sınırına dayanmasının ardından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin Mürşitpınar köyünde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Cami ve askeri araçlardan vatandaşlara uyarı anonsları yapılarak ‘köylerinin boşaltılması’ istendiği bilgileri geliyor..

Suriye’nin Halep kentine bağlı Ayn El Arap bölgesinde muhalifler ile Esad’a bağlı askerlerin çatışma için hazırlıkta olduğu yönündeki bilgisi Mürşitpınar’da korku ve tedirginliğe yol açtı.

Alınan bilgi üzerine Mürşitpınar ile sınır hattına yakın köylerde cami ve askeri araçlarda uyarı anonsları yapılmaya başlandı. Vatandaşlar, anonslar üzerine köylerini boşaltmak için hazırlık yaptıkları öğrenildi.

JANDARMA KÖYLERİ BOŞALTIYOR

İç karışıklıkların sürdüğü Suriye’deki çatışmalar, sınırın Türkiye tarafındaki yerleşim birimlerini tehdit etmleye devam ediyor. Suriye’nin Halep kentine bağlı Ayn El Arap bölgesine elleri silahlı bir grup muhalifin çatışma amaçlı geleceği bilgisinin alınmasının ardından sınır komşusu Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde sınıra yakın 3 köy jandarma tarafından güvenlik amacıyla boşaltıldı.

Jandarma ekpleri sınırda uzun namlulu silahlar ve zırhlı araçlarla devriye atarken, iş makineleri de sınıra yakın yerlerde mevziler kazdı. Jandarma tarafından boşaltılan, Mürşitpınar, Kendircik ve Gülebale köylerindeki vatandaşlar ise daha güvenli yerlere geçtiği öğrenildi.

DHA