Gündem Muş iki şehidine yanıyor

Muş iki şehidine yanıyor

Paylaş
Muş iki şehidine yanıyor

Muş şehitlerine ağlarken, MHP İl Başkanı şehit babasıyla Kürtçe konuştu ve başsağlığı diledi

Tokat Reşadiye ilçesinde hainlerin pususuna düşerek şehit olan Jandarma erler Yakup Mutlu ve Ferit Demir için Muşlular gözyaşı döküyor. Terhisine 84 gün kala şehit düşen nişanlı Yakup Mutlu, Bulanık'ın Örenkent köyünde toprağa verildi. Şehit Jandarma er Ferit Demir'in cenaze töreni ise anne ve kardeşlerinin İstanbul'dan otobüsle yola çıkmaları üzerine yarına ertelendi.

Haberin Devamı

Tokat İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenin ardından şehit erlerin cenazeleri saat 12.15'te uçakla Muş Askeri Hava limanına getirildi. Cenazeler kar yağışı ve sis olduğu için Bulanık ve Malazgirt ilçelerine helikopter yerine karayolundan ambulanslarla gönderildi. Şehit er Yakup Mutlu'nun cenazesi Bulanık İlçesine 7 kilometre uzaklıktaki Örenkent köyüne götürüldü. Annesi Narin'i geçen yıl kaybeden ve Kazım Mutlu'nun 10 çocuğundan 7'ncisi olan Yakup Mutlu'nun (21) cenaze töreninde Malazgirt'in Aynalıhoca Köyündeki nişanlısı Semra Yalçın (18) da hazır bulundu. "Ben sensiz ne yapacağım. Ciğerimi yaktılar. Allah onların da ciğerini yaksın" diyen bir yıllık nişanlı Semra Yalçın'ın ağıtları törene katılanları da ağlattı.

Haberin Devamı

Vali Erdoğan Bektaş, Muş Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Tatvan Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, eski ANAP Milletvekili Erkan Kemaloğlu, kurum amirleriyle birlikte 1500 kişinin katıldığı cenaze namazı mezarlık yanında kılındı. İstihbarat Binbaşı Aydın Bülbül, şehit Mutlu'nun özgeçmişi okunurken bazı köylüler, Kürtçe slogan atmak istediler. Şehit'in babası kazım Mutlu, müdahele etti ve Kürtçe slogan atılmasını önledi. Ancak çevrede toplanan kadınların ağıtları yeri göğü inletti. Şehit erin kardeşi Seyfettin Mutlu (30) "Kardeşimi kim öldürdüğünü bilsem, kendi ellerimle öcümü alırım" dedi.

MHP İL BAŞKANI KÜRTÇE KONUŞTU VE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

MHP İl Başkanı Sadullah Tetik, şehit erin babası Kazım Mutlu'ya Kürtçe başsağlığı diledi. Tetik, "Nifak tohumlarını ekenlerin Allah cezasını versin. Bu atanın her taşı ve toprağı hepimizindir. Bayramığımızı hep birlikte dalgalandrıracağız"dedi.

Törende taşkınlık yapılmasına izin vermeyen Yakup Mutlu'nun babası Kazım Mutlu da, "Artık barış olsun. Benim çocuğum öldü. Başka anne ve babaların canı, ciğeri yanmasın" diye konuştu.

FERİT DEMİR'İN TÖRENİ YARINA ERTELENDİ

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Sazak Köyü yakınlarında hain saldırı sonucu arkadaşları ile birlikte şehit düşen Ferit Demir'in cenaze töreni yarına (9 Kasım) ertelendi. Abdullah- Hazal Demir çiftninin sekiz çocuğunun en küçüğü olan Ferit Demir, babasını1995'te kaybetmişti. Ferit Demir'in şehit düştüğü haberinin alınmasından sonra anne Hazal Demir ile dört kardeşi İstanbul'dan Muş'a gelmek için otobüsle yola çıktı. Anne ve kardeşlerinin yolda olmaları yüzünden Demir'in cenaze töreni, yarına ertelendi. Ferit Demir'in cenaze töreni Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Erence Köyünde yapılacak.

Haberin Devamı

DHA