Gündem Musa Özalkan'ın ardından Afrin'de ikinci şehit! Oğuz Kaan Usta kimdir?

Musa Özalkan'ın ardından Afrin'de ikinci şehit! Oğuz Kaan Usta kimdir?

Paylaş
Musa Özalkan'ın ardından Afrin'de ikinci şehit! Oğuz Kaan Usta kimdir?

Afrin'e terör koridoru oluşturan PYD/YPG ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı operasyonunun dördüncü gününde ikinci şehit haberi geldi. Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın ardından Antalyalı Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta da şehit oldu.

Afrin'de teröre karşı başlatılan Zeytin Dalı operasyonu dördüncü gününe girdi. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ederken, Türkiye operasyondaki ilk şehidini dün vermişti. Kilis'in Suriye sınırında girilen çatışmada Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit olmuştu.

Bölgeden bugün de acı bir haber geldi. Antalyalı Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu. Açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Çavuşoğlu acı haberi şu ifadelerle duyurdu:

Vatanımızın bekası için Afrin'de Zeytin Dali Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun.


Şehit Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (sağda)
Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın şehadet haberi Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi’nde yaşayan ve Serik ilçesinde bir okulda İngilizce öğretmeni olan eşi Saide Usta’ya ulaştı. 3 yaşında bir kızı olduğu öğrenilen şehit Üsteğmen’in evi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı.


Şehit Üsteğmen’in babasının Canpolat Usta ve kayınbabası Emre Üstüner’in de emekli astsubay olduğu öğrenildi. Evin sokağına taziye çadırları kurulurken aileye, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Cumhuriyet Başsavcsı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, asker erkan, polisler ve şehidin yakınları başsağlığı ziyaretinde bulundu. Şehit Üsteğmen Usta’nın naşının Afrin’den memleketi Ankara’ya götürüleceği ve burada yapılan törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.


USTA'NIN DUYGULANDIRAN KONUŞMASI


Şehit Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, 2016 yılında Antalya’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmıştı. Şehit Üsteğmen Usta, vatan sevgisini şu cümlelerle ifade etmişti:

"Türkiye Cumhuriyeti ine ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yapılan saldırılar dün olduğu gibi bugün de ülke içinde ve dışında devam etmektedir. Türk ordusunun bir ferdi olarak içtiğimiz anda sadık kalacağımıza, bizlere emanet edilen kutsal miras Türkiye Cumhuriyetine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her türlü şartlar altında sahip çıkacağımıza ki

OĞUZ KAAN USTA KİMDİR?


Oğuz Kaan Usta Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşıyordu. Oğuz Kaan Usta'nın eşi Saide Usta, erik ilçesinde bir okulda öğretmenlik yapıyor. 3 yaşında bir kızı olan şehit Usta'nın babasının da emekli astsubay olduğu öğrenildi.


DÜN İLK ŞEHİDİ VERMİŞTİK


Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in Gülbaba Köyü'nün güneydoğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit olmuştu.

Zeytin Dalı harekatının ilk şehidi Musa Özalkan'ın ağlatan vasiyeti

Özalkan baba ocağı Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Zeytin Dalı harekatının ilk şehidi Musa Özalkan son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Kararlıyız, azimliyiz. Sınırlarımızı taciz eden üç beş soysuza izin vermeyeceğiz. Şehidimizin vasiyetini yerine getireceğiz" dedi.


Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan bugün gözyaşlarıyla uğurlanmıştı.

Özalkan, adının Türkmen bölgesinde Suriye’de bir okula isminin verilmesini istemiş.


GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA


Genelkurmay Başkanlığı’ndan, Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik yürütülen ’Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü gününde şehit olan Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (30) ile ilgili açıklama yapıldı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 23 Ocak 2018 tarihinde Ömer Uşağı Kuzeyi / Suriye bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah´tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."


VALİLİKTEN AÇIKLAMA


Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın Kayseri Dağ Komando Tugayı’nda görev yapmaktayken ’Zeytin Dalı Harekatı’na katıldığı belirtilerek, "Şehit Oğuz Kağan Usta, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girdiği çatışmada şehit olmuştur. Evli ve 2.5 yaşında bir kız çocuğu bulunan şehit Oğuz Kağan Usta’nın eşi ilimizin Serik İlçesinde öğretmenlik yapmaktadır. Bizleri derinden üzen ve saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Cenabı Hak’tan rahmet diliyoruz. Şehidimizin kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyoruz" denildi.