Nedim Şener Müşavir’den yalan üzerine yalan
HABERİ PAYLAŞ

Müşavir’den yalan üzerine yalan

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminin ertesi günü 16 Temmuz’da Akıncı Üssü yakınında gözaltına alınan FETÖ’nün sivil imamlarından Adil Öksüz ile Kazan Kışla Jandarma Karakolu’nda görüşen Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca yalan üstüne yalan söylüyor. Adil Öksüz ile görüşmesine aracı olan polis Serter Koçak için “aile dostum” diyen, Koçak ile darbe günü görüşmesini de “başına bir şey geldi mi diye merak ettim” diyerek açıklayan Sarıkoca’nın o polisle 14-22 Temmuz arasında tam 27 kez görüştüğü ortaya çıkmıştı.

Darbe gecesi 16 Temmuz saat 03:00’de Kazan İlçe Belediye Başkanı ile darbeye karşı ne gibi önlemler alabiliriz diye bir araya geldik” diye ifade veren Sarıkoca’nın saat 04:00’de Konya Seydişehir’de olduğu belirlenmişti.

Açıklaması da yalan

Sarıkoca önceki gün konuyla ilgili bir açıklama yapmış; “15 Temmuz gecesi Kahramankazan Belediye Başkanı ile birlikteydik… Sayın Başkanla (Lokman Ertürk) birlikte tarladan hain de topladık…” demiş. Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç’in hazırladığı iddianame Müşavir Sarıkoca’yı yalanlıyor. HTS raporlarına göre Sarıkoca 15 Temmuz günü tatil için Antalya Belek’e gidiyor.

Darbe sırasında Adil Öksüz ile görüşmesine aracılık eden polis Serter Koçak ile saat 21:30, 22:23, 22:27 ve 23.22’de görüşüp ardından Ankara’ya doğru yola çıkıyor. Sarıkoca’nın telefonu saat 04:13’te Konya Seydişehir’den sinyal veriyor. İfadesinin aksine sabah saatlerinde Ankara’ya ulaşıyor. Sarıkoca yalan söylemekte neden ısrar ediyor anlamıyorum. İddianamede Sarıkoca’nın 17/25 Aralık 2013 operasyonlarından sonra FETÖ lideri Gülen’in talimatı sonrası Bank Asya’ya 22 bin TL yatırdığı belirtiliyor. Sarıkoca açıklamasında hem buna cevap vermiyor, hem de Adil Öksüz ile görüşmesinin içeriğine girmiyor.

Özdağ: Savcı göreve

Geçen hafta konuyla ilgili iki yazı yazmıştım. Sarıkoca’nın açıklaması üzerine dün TBMM FETÖ Darbe Komisyonu Başkan vekili Selçuk Özdağ aradı. Özdağ, “Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk darbe gecesi Antalya’daydı. 16 Temmuz sabahı 07:00 Ankara’ya geldi.

Ertürk Kazan’da olmadığına göre, Sarıkoca’nın ‘15 Temmuz günü Kazan Belediye Başkanıyla beraberdik, gece 03:00’de darbeye karşı ne yapabiliriz diye konuştuk’ sözleri açık yalandır. Savcıları göreve çağırıyorum, şahıs yalan söylemekte ve iftira atmaktadır” dedi. Özdağ haklı, savcılar Adil Öksüz olayını çözmek istiyorsa işe Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca’nın yalanlarıyla başlamalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder