Spor Muş'ta rafting ve kano eğitimleri

Muş'ta rafting ve kano eğitimleri

Paylaş
Muş'ta rafting ve kano eğitimleri

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Su Sporları Kulübü işbirliğinde kano ve rafting eğitimleri başladı.

Muş Valiliği koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında başlayan kano ve rafting eğitimleri tarihi Murat Köprüsü’nün bulunduğu bölgede yapıldı.

Haberin Devamı

Eğitmenler tarafından verilen kısa bilgilendirmenin ardından Murat Nehri’ne giren sporcular, Murat Köprüsü bölgesinde çalışmalara başladı.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin de botlarla takip ettiği rafting eğitimleri, yaklaşık 4 saat sürdürdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle kano, kürek ve rafting etkinliklerinin başladığını belirterek, vatandaşları etkinliğe katılıma davet etti.

Kartal, özellikle gençlerin, kahve köşelerinde zaman geçirmek yerine kano ve rafting eğitimi alabileceğini bildirerek, eğitimlerin yaz sezonu boyunca devam edeceğini ifade etti.

Muş Su Sporları Kulübü Başkan Şahin Şahin ise geçen yıl Şırnak’ın Güçlükonak ilçesindeki Cehennem Deresi’nde düzenlenen etkinlikle sezonu kapattıklarını anımsatarak, "Bu yıl hava sıcaklıklarının artmasıyla ilk faaliyetimize başladık. Etkinliklerimize üniversite öğrencileri ağırlıkta olmak üzere gençler katılıyor. Bu güzelim suda, suyun üzerinde durma, kürek çekme eğitimleri veriyoruz. İleri ki zamanlarda ise parkurlarımızda faaliyetlerimiz devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

Eğitimlere ilk defa katılan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencisi Gamze Mutlu da rafting sporuna ilgi duyduğuna değinerek, "Buraya rafting heyecanını yaşamak için geldik. Bayanlar için çok rahat bir spor diyebilirim" ifadelerini kullandı.