Gündem Mustafa Balbay'dan E-5 Karayolu'na yeni isim önerisi

Mustafa Balbay'dan E-5 Karayolu'na yeni isim önerisi

Paylaş
Mustafa Balbay'dan E-5 Karayolu'na yeni isim önerisi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay adalet yürüyüşünün yapıldığı kurumsal ismi D-100 olan E-5 Karayolu'nun adalet yolu olarak değiştirilmesini istedi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, E-5 karayolunun adının değiştirilmesiyle ilgili talepte bulundu, 'adalet yolu' olmasını istedi. Mustafa Balbay "15 Haziran'da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşü toplumda büyük bir kabul görmüştür. Bunun başlıca tanığı E-5 karayoludur. Bu yol güzergahı üzerindeki insanların büyük bölümü adalet yürüyüşünü yürekten destekledi. Protesto edenler de oldu. Yürüyüşçüler olarak bizler onları da selamladık. Protesto da nezaket sınırlarını aşanlar Düzce'de olduğu gibi bizzat o yerleşim yerinin sakinleri tarafından ayıplandı." dedi.

"ALKIŞ, YUMRUKTAN DAHA ETKİLİ"


Alkışın yumruk benzeri kaba davranışlardan daha etkili bir güç olduğunu yaşayarak gördüklerini söyleyen Balbay şöyle devam etti: "Bizler de çoğunlukla otoyolu tercih ettiğimiz için doğal çevresinden insanlarına kadar E-5 karayolunu özlemişiz. Doğrusu o insanlar da bizi özlemiş. Yol üzerinde çoğunlukla bizi evinde konuk etmek isteyen yurttaşların evinde kaldık. Bu güzergah güzel bir adla anılmayı hak ediyor" dedi.