Gündem Mustafa Kemal Uzun'u öldüren katil zanlısı O.A.'nın ilk ifadesi

Mustafa Kemal Uzun'u öldüren katil zanlısı O.A.'nın ilk ifadesi

Paylaş
Mustafa Kemal Uzun'u öldüren katil zanlısı O.A.'nın ilk ifadesi

49 dizi ve filmin yönetmeni, ulusal ve uluslararası ödüllerin sahibi yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u öldüren katil zanlısı O.A. ilk ifadesinde " Yönetmenliğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol alıyorum. Sohbet sırasında aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelendim, bıçakladım, daha sonra da beyzbol sopasıyla başına vurdum" dedi. Mustafa Kemal Uzun'un ağabeyi Fazıl Uzun ise "Hiçbir şey söyleyemiyorum. Tek kardeşimdi" açıklamasında bulundu

Çanakkale Yolun Sonu, Garip Bir Cinayet ve birçok filmin ünlü yönetmeni Mustafa Kemal Uzun, Şile'deki evinde öldürüldü. 58 yaşındaki yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u sopayla başına vurarak ve bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen figüran O.A. polis tarafından Beylikdüzü'nde yakalanıp gözaltına alındı.

Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan O.A. ifadesinde “Mustafa Kemal Uzun’un yönetmenliğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol alıyorum. Dün öğle saatlerinde Mecidiyeköy’de bir kafede Mustafa Kemal Uzun ile buluştuk. Burada biraz sohbet ettikten sonra Şile’ye gittik. Burada da bir kafeye oturduk, çay kahve içtik. Sonra bir balık restoranında yemek yedik. Daha sonra Kemal Uzun’un evine geçtik. Burada alkol aldık. Sohbet sırasında aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelendim, bıçakladım, daha sonra da beyzbol sopasıyla başına vurdum” dedi.

O.A., Kemal Uzun'un cep telefonunu, cüzdanını ve otomobilini alarak Şile Taksi Durağı yakınlarına gittiğini, burada aracı terk ederek taksiyle Altunizade metrobüs durağına geldiğini söyledi.

'SABAHA KARŞI 05.00 GİBİ HABER GELDİ'

Mustafa Kemal Uzun'un ağabeyi Fazıl Uzun ise acı haberi sabaha karşı aldığını söyledi. Mustafa Kemal Uzun'un tek kardeşi olduğunu ve konuşacak durumda olmadığı söyleyen Fazıl Uzun "Sabaha karşı 05.00 gibi haber geldi. Hemen atladık geldik ve bu korkunç olayla karşılaştık. Hiçbir şey söyleyemiyorum. Tek kardeşimdi" dedi.

CENAZE NAMAZI YARIN TEŞVİKİYE CAMİİ'NDE KILINACAK

Bu arada Uzun'un cenazesi, sabah saatlerinde getirildiği Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Cenaze daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nın gasilhanesine götürüldü.

Mustafa Kemal Uzun'un cenaze namazının, yarın öğlen namazının ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacağı, daha sonra defnedilmek üzere memleketi Balıkesir Gönen'e götürüleceği öğrenildi.


8 ÖDÜLÜ VAR

* En İyi Darbe Konulu Türk Filmi (Ankara Yazı ) / 13. Uluslararası Kar Film Festivali 2017 * Adana izleyici ödülü (Çanakkale Yolun Sonu) / 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali 2013

* Türkiye’nin en iyi savaş filmi (Çanakkale Yolun Sonu) / Empire Dergisi Ödülleri 2016
Yılın yönetmeni (Gümüş) / Boğaziçi Üniversitesi Ödülleri 2005

* En iyi Türk yönetmen (Gümüş) / MBC Oscars 2008

* En İyi Film (Hasankeyfin Sessiz Çığlığı) / 1.Köyceğiz Ulusal Altın Aslan Film Festivali 2002

* Yaşam boyu onur ödülü / 7. Uluslararası Lions Kısa Film Festivali 2016

* En iyi yönetmen / Karadeniz Teknik Üniversitesi Yılın Enleri 2012