Gündem Mustafa Özbek: 3 saat önce teröristtim şimdi hürüm

Mustafa Özbek: 3 saat önce teröristtim şimdi hürüm

Paylaş
Mustafa Özbek: 3 saat önce teröristtim şimdi hürüm

Tahliye olan 2. Ergenekon Davası sanıkları Mustafa Özbek, Fahri Kepek, Ayhan Atabek cezaevinden ayrıldı.

İkinci Ergenekon Davası'nın 88. duruşmasında tahliye edilen Türk Metal Sendikası eski Başkanı Mustafa Özbek, Fahri Kepek, Ayhan Atabek cezaevinden ayrıldı. Cezaevi çıkışında gazetecilere konuşan Özbek, "Üç saat önce terör örgütü üyesiydim, teröristtim. Şimdi, sizin gibi hür bir vatandaşım" diye konuştu.

Haberin Devamı

38 yıl sendikacılık yaptığını belirten Özbek, "Devletime, bayrağıma, ülkemin bölünmez bütünlüğüne hizmet ettim. İşçi hareketinden anarşinin kalkmasında büyük rol oynadık. Bizi bölge bölge etnik olarak ayırmak hepimize felakettir. Bunu işledik. Devleti sevmenin, laik, demokratik, Atatürk ilke ve inkılaplarını saymanın, sevmenin, yaşatmanın verdiği mücadelenin sonucu, bedeli 22 ay hapiste yatmakmış. Bu vatan için canımız feda olsun" şeklinde konuştu.

"BEN ANARŞİK TERÖRE KARŞIYIM"

Sendikacılık hayatı boyunca karakola düşmediğini ifade eden Özbek, 22 ay boyunca savunma yapmadığını vurguladı. Özbek, "Finansörlükle suçlandım. Olmayan bir örgüte Türk Metal Sendikası finansörlük yapmış. 'Birbirini tanımayan insanlar biraraya getirilmiş; parlamentoyu kapatacağız, hükümeti alaşağı edeceğiz ve ihtilal yapacağız', böyle şey mi olur? 71 yaşında girdim, 73 yaşında çıkıyorum. Ben anarşik teröre karşıyım. Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğe ihtiyacı var. Hele hele şu günlerde. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı milletimizin tek yürek olması lazım" dedi.

Türk Metal Sendikası eski Başkanı Mustafa Özbek 25 Ocak 2009 tarihinden beri "terör örgütüne üye olmak" suçuyla Silivri Cezaevi'nde bulunuyordu. Özbek'i cezaevi çıkışında oğlu karşıladı.

Haberin Devamı

DHA