Spor Mustafa Saral: Kupayı kaldırmak istiyoruz

Mustafa Saral: Kupayı kaldırmak istiyoruz

Paylaş
Mustafa Saral: Kupayı kaldırmak istiyoruz

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Asbaşkanı Mustafa Saral, Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda iddiasını güçlü bir şekilde devam ettiren tek takım olduklarının altını çizerek, sezon sonunda bir kupa kaldırmak istediklerini söyledi.

Başakşehir Futbol Kulübü Asbaşkanı Mustafa Saral, yaptığı açıklamada, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puanlar kaybetmesiyle Medipol Başekşehir'in 3. ve 4. sıradaki takımlarla puan farkını artırdığını hatırlatarak, "Ligde ilk iki sıra netleşmeye başlıyor." dedi.

Beşiktaş'ı yakalayarak, liderlik koltuğuna oturma hedeflerinin sezon sonuna kadar süreceğinin altını çizen Saral, şöyle konuştu:

"Beşiktaş'ın, Galatasaray'ı mağlup etmesiyle ilk iki, üçüncü ve dördüncü sıradan biraz koptu. Ligin sonuyla ilgili bir şeyler söylemek için daha çok erken. 3-4 hafta sonra şampiyonluk yarışı hakkında konuşmak daha sağlıklı olacaktır. O zaman geldiğinde biz de durumumuza göre daha net bir açıklama yapabiliriz. Sezon başında olduğu gibi yine hep hafta hafta bakıyoruz ve her maçımızı kazanmak istiyoruz. Bu sezon bize ne getirir hep birlikte göreceğiz. Yıllardır planlı bir şekilde artarak devam eden performansımızın karşılığı olarak sezon sonunda bir kupa kaldırmak istiyoruz."

"SİNYALLERİNİ VERİYORDUK"


Son iki sezonda 4. olmalarının ve kadro istikrarı yakalamalarının bugünlerin temelini oluşturduğunu belirten Mustafa Saral, "Geçen seneden bugünlerin sinyallerini veriyorduk. Bu kademeli ilerleyişimiz, ligde üst sıralarda olmamızı ve kupada çeyrek finale yükselmemizi sağladı. İki kulvarda da gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Lige göre kupada daha iddialıyız ama ligde de elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

"ADEBAYOR'UN SAKATLIĞI GEÇTİ"


Mustafa Saral, ara transferde kadroya kattıkları Emmanuel Adebayor'un sakatlığının geçtiğini ve takımla çalışmalara başladığını açıkladı.

Adebayor'a güvendiklerini vurgulayan Saral, "Adebayor'un sakatlığı geçti ve form tutmaya başlıyor. Akhisar Belediyespor ile oynayacağımız maçta da kadroda yer alabilir. Buna teknik direktörümüz Abdullah Avcı karar verecektir." şeklinde konuştu.

Saral, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde yarın sahalarında Akhisar Belediyespor ile oynayacakları ilk maçı kazanarak rövanş öncesinde avantaj yakalamak istediklerini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı