Gündem Mustafa Tuna açıkladı! ABD Büyükelçiliği'nin önündeki caddenin adı Zeytin Dalı oluyor

Mustafa Tuna açıkladı! ABD Büyükelçiliği'nin önündeki caddenin adı Zeytin Dalı oluyor

Paylaş
Mustafa Tuna açıkladı! ABD Büyükelçiliği'nin önündeki caddenin adı Zeytin Dalı oluyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ABD Büyükelçiliği önündeki Nevzat Tandoğan Caddesi'nin adının, 'Zeytin Dalı' olarak değiştirilmesi için gerekli teklifin imzalandığını ve bu akşam Belediye Meclisi'nde başkanlık önergesinin sunulacağını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ABD Büyükelçiliği önündeki caddenin adının Zeytin Dalı olarak değiştirileceğini açıkladı. Tuna, değişiklik teklifinin bu akşam Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne başkanlık önergesi olarak sunulacağını duyurdu.

Tuna sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Büyükelçiği önünde bulunan Nevzat Tandoğan Caddesi'nin adını “Zeytin Dalı” olarak değiştirmek için gerekli teklifi imzaladık. Bu akşam Ankara Büyükşehir Meclisimize başkanlık önergesini sunacağız. Hayırlı olsun, aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE BAE BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN BULUNDUĞU SOKAĞIN ADI DEĞİŞMİŞTİ


Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında geçen senenin sonunda yaşanan diplomatik krizde üst düzey devlet yetkilileri arasında Osmanlı’nın Medine’deki rolüne ilişkin bir polemik yaşanmıştı.

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed’in, Twitter üzerinden Medine Müdafaası kahramanı olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkan’a (Fahreddin Paşa) hakaret içeren sözler paylaşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yine Twitter üzerinden sert tepki vermişti. Sonrasında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Gargaş’ın Türkiye ve İran'ın bölgedeki hakimiyetine karşı Suudi Arabistan ve Mısır'a birleşme çağrısında bulunması gerginliği daha da arttırdı.

Somut bir hamle Türkiye’den gelmişti; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna başkanlığında düzenlenen ilk Meclis toplantısında alınan kararla da BAE’nin Ankara Büyükelçiliğinin bulunduğu 613’üncü sokağın ismin “Fahreddin Paşa Sokağı" olarak değiştirildi.

Aynı sokağın girişindeki 609’uncu caddenin isminin de değiştirilmesinde karar kılındı. Bundan böyle, bu caddenin adı “Medine Müdafii Caddesi” olacak.

Büyükelçilik bundan böyle yazışmalarda “Medine Müdafii Caddesi Fahreddin Paşa Sokağı” adresini kullanacak.