Türkiye (Son Dakika) Müşterilerinin altınlarıyla kaçan kuyumcu yakalandı

Müşterilerinin altınlarıyla kaçan kuyumcu yakalandı

Paylaş
Müşterilerinin altınlarıyla kaçan kuyumcu yakalandı

Samsun'un İlkadım ilçesinde müşterilerine ait yaklaşık 25 kilo altın ve 500 bin lira ile kaçtığı iddia edilen kuyumcu ile kendisini kaçırdıkları öne sürülen 2 kişi yakalandı

Edinilen bilgiye göre, Kale Mahallesi’nde kuyumculuk yapan Tekin Y’nin, 10 gün önce müşterilerinden aldığı yaklaşık 25 kilo altın ve 500 bin lira ile kaçtığı iddiasına ilişkin Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran ailesinin, Tekin Y’yi Bağcılar ilçesinde 2 kişinin kaçırdığı ihbarında bulunması üzerine durum, Samsun’daki güvenlik güçlerine de bildirildi. Soruşturmayı yürüten ekipler, Tekin Y’nin Samsun’un Atakum ilçesindeki evinin çevresini gözetlemeye başladı. Ekipler, kaçırıldığı öne sürülen kuyumcu Tekin Y. ile kendisini kaçırdığı iddia edilen Ali E’yi evinin çevresinde yakalayarak gözaltına aldı. Ekipler, alınan ifadeler üzerine, olayla ilgileri olduğu belirlenen Ali E’nin kardeşi Mecit E. ile bu kişilerin araçlarını kullandıkları öne sürülen Muzaffer A. ve Mustafa A’yı da gözaltına aldı.

Tekin Y’nin emniyetteki ifadesinde, kaçırılmadığını, Ali ve Mecit E’yi kendisine yardımcı olmak için yanına çağırdığını, ailesinin olayı yanlış anladığını iddia ettiği bildirildi. Tekin Y’nin, kaçtığı iddialarıyla ilgili ise, kaçmadığını, alacaklarının kendisini rahatsız etmesinden dolayı ortadan kaybolduğunu, alacaklarına olan borçlarını ödeyeceğini belirttiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Ali ve Mecit E. kardeşlerin de Tekin Y’yi kaçırmadıklarını öne sürdükleri kaydedildi.

Kuyumcu Tekin Y. ile diğer 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye girişleri sırasında yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

Yaklaşık 10 gün önce Kale Mahallesi’nde kuyumculuk yapan Tekin Y’den haber alamayan müşterileri, polise başvurmuş, yaklaşık 120 kişi, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ne yaptığı başvuruda, Tekin Y’nin kendilerinden emanet olarak altın ve para aldığını ancak daha sonra kaybolduğunu öne sürmüşlerdi.