Dünya Musul'da yakalanan Alman kız Linda: Evime dönmek istiyorum

Musul'da yakalanan Alman kız Linda: Evime dönmek istiyorum

Paylaş
Musul'da yakalanan Alman kız Linda: Evime dönmek istiyorum

Musul'da Irak Ordusu'nun enkaz altında yakaladığı Alman kızı Linda Wenzel, “Savaştan, silahlardan, gürültüden kaçmak, eve, ailemin yanına dönmek istiyorum” dedi

Alman televizyon kanalı NDR, WDR ve “Süddeutsche” Gazetesi, Linda'ya ulaştı. Musul'da Irak askerlerinin yakaladığı Linda Wenzel'in sol bacağında kurşun, sağ dizinde ise şarapnel yarası bulunduğu, ancak sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Saksonya Eyaleti'nde küçük bir kasaba olan Pulsnitz doğumlu 16 yaşındaki Linda Wenzel, “savaştan, silahlardan ve gürültüden kaçmak istiyorum. Ailemin yanına eve dönmek istiyorum” dedi. Alman konsolosluk himayesine alınan Linda Wenzel'i Irak'ta ağır hapis cezası bekliyor. Ancak 16 yaşındaki kızın tüm bunlardan habersiz olduğu belirtildi. Linda Wenzel geçen yıl temmuz ayında Frankfurt'tan İstanbul'a uçmuş, oradan da Irak'a geçerek, Çeçen bir DEAŞ teröristiyle evlenmişti.


BABASI AĞLADI


Linda'nın inşaat işçisi olan babası Reiner W., kızının sağ bulunduğunu duyunca, oturup ağladığını anlattı. Bild Gazetesi'ne konuşan baba Reiner W. “A 9 otobanı üzerinde çalışıyordum. Radyo'da Linda'nın Musul'da bulunduğu haberini duydum. Arkadaşlar yanıma geldi. Ben kalkıp biraz uzaklaştım. Bir yere oturup ağladım” dedi. Kızını Musul'da Iraklı askerlerin toz toprak içinde çektiği fotoğrafta sol kaşı üzerindeki yara izinden tanıdığını söyleyen baba Reiner W., “Bahçede salıncak sallanırken, kaşını yaralamıştı. Linda'yı hiç böyle üzgün ve bitkin görmedim. Geceleri uyuyamıyorum. Tüm arzum küçük Lindamın sağ salim tekrar eve dönmesi” diye konuştu.


SEKS KÖLESİ ZANNEDİLDİ, SNİPER ÇIKTI


Irak'ın Musul kentinde, bir tünelde gizlenirken yakalanan 20 yabancı arasında yer alan 16 yaşındaki Linda Wenzel'in DEAŞ saflarında savaşan bir Çeçen militanla evli olduğu ve örgütün keskin nişancılarından biri olduğu ortaya çıkmıştı. Wenzel'ın, önce DEAŞ'ın seks kölelerinden biri olabileceği düşünülürken, yanında silah olması örgütün keskin nişancılarından olduğunu ortaya çıkarmıştı.




Musul'da yakalanan Alman kız, Çeçen militanla evli bir keskin nişancı çıktı



Haberin Devamı