Dünya 'Musul DEAŞ'tan tamamen kurtarıldı'

'Musul DEAŞ'tan tamamen kurtarıldı'

Paylaş
'Musul DEAŞ'tan tamamen kurtarıldı'

Sputnik'te yer alan habere göre Irak Savunma Bakanlığı, Musul'un tüm bölgelerinin DEAŞ'tan tamamen kurtarıldığını açıkladı.

Musul'da DEAŞ kontrolünde kalan son iki mahalleden biri geçtiğimiz hafta Şii milisler ve Irak ordu güçlerinin kontrolüne girmişti.

Rus haber ajansı Sputnik'in Irak Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı haberine göre Musul 3 yıl sonra DEAŞ'tan tamamen kurtarıldı.

DÜNYA BU İŞGALE İNANMAKTA ZORLUK ÇEKTİ


10 Haziran 2104’te uluslararası haber ajansları Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’un DEAŞ’ın kontrolüne girdiğini duyurduğunda dünya buna inanmakta zorluk çekti. Musul’da DEAŞ ile Irak güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar 6 Haziran 2014’te başlamıştı. 3 gün sonra 9 Haziran’da gece saatlerinde çatışmalar şiddetlendi. DEAŞ, kentteki hükümet konağı ve hastaneyi ele geçirdi. Kentteki Irak ordusu mensupları ciddi bir direniş göstermeden silah, mühimmat ve araçlarını geride bıraktığı gibi askeri formalarını da üzerlerinden atarak sivil kıyafetlerle kentten kaçtı.

Koalisyon güçleri hava operasyonlarıyla DEAŞ hedeflerini bombalarken Irak Ordusu ve Şii milisler kara operasyonuyla terör örgütünü kıskaca almıştı.

Haberin Devamı