Gündem 'Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi'

'Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi'

Paylaş
'Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Tunceli saldırısı sonrası basında çıkan bazı iddiaları sert şekilde eleştirdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, terörle mücadeleye yönelikte her türlü eleştiriyi saygıyla karşıladıklarını belirterek, "Ancak bugün maalesef Türkiye’de basının bir bölümü, çok açık söylüyorum, İstiklal Savaşındaki mütareke basınını dahi aratacak seviyede" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Harp Okulundaki 1962 yılı mezunlarıyla birlikte Anıtkabir’e yaptığı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin kapsamlı bir harekat olduğunu kaydetti.

"MÜTAREKE BASINI DAHİ BU KADAR HAİN DEĞİLDİ"

Orgeneral Başbuğ, "Bu kadar kapsamlı harekatta bazı eksiklikler olabilir. Biz her zaman söylüyoruz elbette olabilir objektif verilere dayanan gerçekçi, bilgiye dayanan, terörle mücadeleye yönelikte her türlü eleştiriyi saygıyla karşılıyoruz. Ancak bugün maalesef Türkiye’de basının bir bölümü, çok açık söylüyorum, İstiklal Savaşındaki mütareke basınını dahi aratacak seviyede. Ben inanıyorum ki mütareke basını dahi bu kadar hain bu kadar önyargılı değildi" diye konuştu.

TUNCELİ’DEKİ SALDIRI

Orgeneral Başbuğ, Tunceli’nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıya ilişkin, "Tüm karakol ve üs bölgelerinde görev yapan birliklerimiz kendi kendine yeterli, herhangi bir saldırı anında bu saldırı ile mücadele edebilecek güçte ve yetenektedir" dedi.

Orgeneral Başbuğ, düzenlenen saldırıda erbaş ve erlerin kahramanca mücadele ettiğini, görevlerini yerine getirdiğini belirterek, "Terörle bir yere varamazsınız. Bu ülkede neyi paylaşamıyoruz? Bu ülkenin huzurunu, güvenliğini bozarak nereye ulaşacağınızı zannediyorsunuz? Bu olayların Silahlı Kuvvetler’in, Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadeledeki azim ve kararlılığına darbe vuracağını mı zannediyorsunuz? Büyük bir yanılgı içindesiniz" dedi.

"KOMPLO SENARYOLARI YAZMAK HAİNLİKTİR"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbuğ, Tunceli’deki saldırıda teröristlere zaiyat verildiğini belirtti. Tunceli’deki terör saldırısında bir tek silahlı helikopterin sağlanamadığını söyleyen Başbuğ ‘Hava şartları olumsuzdu. Komplo senaryoları yazmak hainliktir’ dedi.

Başbuğ sözlerine şunları ekledi:

"Tüm karakol ve üs bölgelerinde görev yapan birliklerimiz kendi kendine yeterli, herhangi bir saldırı anında bu saldırı ile mücadele edebilecek güçte ve yetenektedir. Saldırıda tüm askerlerimiz kahramanca mücadele etti. Terörle bir yere varamazsınız. Bu ülkede neyi paylaşamıyoruz? Bu ülkenin huzurunu, güvenliğini bozarak nereye ulaşacağınızı zannediyorsunuz? Bu olayların Silahlı Kuvvetler’in, Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadeledeki azim ve kararlılığına darbe vuracağını mı zannediyorsunuz? Büyük bir yanılgı içindesiniz"

"Karakoldaki terörist eylem aslında bir saldırıdır. Bu saldırı yaklaşık 3 saat sürmüştür. Bu 3 saat saldırı esnasında karakol personelimiz, başta karakol komutanı ve onun emrindeki astsubay ve uzmanlar erbaş ve erler omuz omuza çarpışmış, mücadele etmişlerdir. Orada 4 şehit verdik. Karakol komutanı astsubayımız, bir uzman çavuşumuz ve iki tane Mehmetçiğimiz. Burada da görüldüğü gibi astsubayımız, uzman çavuşumuz ile erbaş ve erlerimiz omuz omuza mücadele etmiş ve çatışmışlardır. O karakol orada niçin var? O karakol orada bölgedeki insanımızın güvenliğini sağlamak, onların savunmasını sağlamak ve o alanları teröristlere boş bırakmamak nedeniyle oradadır. Hava şartlarının kötülüğünden dolayı bir tek orada sağlanamayan silahlı helikopterlerin saldırı esnasında kullanılamamasıdır.

Orada şehit olan 4 askerimiz ve o çatışmaya giren 70’e yakın astsubayımız, uzmanımız, erbaş ve erlerimiz kahramanca mücadele etmiş, görevlerini yerine getirmiştir. Görevlerin yerine getirilmesinde gerekirse şehit olmakta vardır. Elbette 3 saat süren çatışmada teröristlere de zayiat verdirilmiştir. Aksini düşünmek söz konusu değil. Ancak bölgede yapılan taramalarda herhangi bir terörist bulunmadığı için biz bunları açıklama durumunda değiliz. Ancak bundan herkes emin olsun ki 3 saat süren bir çatışmada teröristlerin zayiat vermemesi söz konusu olamaz."

3