Yaşam Mutfak çekmeceleri nasıl düzenlenir?

Mutfak çekmeceleri nasıl düzenlenir?

Paylaş
Mutfak çekmeceleri nasıl düzenlenir?

Çekmeceler, odalarda olduğu gibi mutfaklarda da kurtarıcıdır. Mutfaklarda yer alan çekmeceler yemek hazırlarken ya da servis yaparken ihtiyaç duyulan her türlü mutfak gerecinin toplandığı bölmelerdir. Yeteri kadar düzenli ve kullanışlı olduğu düşünülen bu çekmeceler sayesinde aranan eşyalar kolayca bulunabilir. Bu sayede işler daha kolay halledilir.

Mutfak çekmecelerinin düzenlenmesi aşamasında nelerin daha çok, nelerin daha az kullanıldığının düşünülüp ona göre bir gruplama yapılması gerekir. Kepçeler ya da tahta kaşıklar hemen her gün kullanılırken ceviz kıracağı birkaç ayda bir defa kullanılıyorsa aynı yerde bulunmamalıdır.

Haberin Devamı

Gruplamadan sonra sıra yerleştirmeye gelmelidir. Her gün kullanılan gereçler mutfak dolaplarının kolay ulaşılır olanlarına yerleştirilmelidir. Çok aşağıda ya da çok yukarıdaki bölmeler ulaşılması kolay olmayan yerlerdir. Bununla birlikte en kolay ulaşılan bölmeler orta bölmelerdir. Günlük kullanılan gereçler orta bölmelerde yer bulmalıdır.

Rahat ve kolay kullanım için bardaklar kendi aralarında ayrılmalı, su bardakları ile çay bardakları farklı bölmelere yerleştirilmelidir. Günlük hayatı kolaylaştırmak için yapı marketlerde bulunabilecek bir aparatla aynı bölme ikiye bölünebilir. Bir katına su bardakları, diğer katına da çay bardakları yerleştirilebilir. Ancak bu aparatlar geniş bölmeler için tasarlanmıştır. Küçük ya da basık bölmelerde kullanımı söz konusu değildir. Ayrıca bu aparatlar istenirse çatal-kaşıkları ayırmak için de kullanılabilir.

Haberin Devamı

Çekmece düzeni oluşturmak için çatal-kaşık bölümüne özel kaşıklıklardan yapılmalıdır. Ancak bu kaşıklıklar basit olan modellerinin dışında daha fazla bölümlü olanlarından tercih edilirse tatlı kaşıkları, çay kaşıkları ve meyve bıçakları da farklı bölümlere yerleştirilebilir. Bu uygulama hem pratikliği hem de düzeni bir arada getirir.

Çekmecelerin kullanımı kimi zaman çok hızlı ve serttir. Bu durumda ortaya gürültü çıkmaması için dolap ve çekmecelere 'stop' taktırmak oldukça mantıklıdır. Böylece kapaklar ve çekmeceler ne kadar sert kapatılırsa kapatılsın çarpma riski oluşmaz.

Eğer dolaplar özel olarak yaptırılıyorsa tencere çekmecesinin özellikle büyük olmasına dikkat etmek kolaylık sağlayacaktır. Bu sayede çekmece hem kullanışlı hem de dayanıklı olur. Çünkü tencereler oldukça ağır parçalardır. Bahsedilen bu dolaplar en alt kısma yerleştirilir.