Ekonomi Mutfak gereçleri üreticisi CEM Bialetti İzmit'te yeni fabrikasını açtı

Mutfak gereçleri üreticisi CEM Bialetti İzmit'te yeni fabrikasını açtı

Paylaş
Mutfak gereçleri üreticisi CEM Bialetti İzmit'te yeni fabrikasını açtı

Muftak gereçleri ve kahve sektöründe Avrupa devi Italyan Bialetti S.p.A., Türkiye’deki yeni fabrikasını, İzmit’te açtı

Fabrika’nın açılış törenine Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Bialetti CEO’su Egidio Cozzi, CEM Bialetti Genel Müdürü Bökehan Şahbaz, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Açılış töreninde konuşan CEM Bialetti Genel Müdürü Bökehan Şahbaz, “Türkiye, 2017’de % 7,4 gibi rekor bir seviyede büyüdü. Bu doğrultuda ülkemizin gelecek büyüme oranlarına ve başarılarına katkı sağlayabilmek hedefi ile hayata geçirdiğimiz, yeni fabrikamızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

15 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ


2007 yılında CEM Markasını satın alarak Türkiye’de üretime başlayan Bialetti, ABD’den Hong Kong’a kadar dünyanın birçok noktasına ihracat yapıyor. İzmit’te 10 bin m² alanda üretilecek olan CEM ve Bialetti markalı ürünler, “Made in Turkey” etiketiyle dünyaya ihraç edilecek. 2017 yılında, tüm hedeflerine ulaşan CEM, ürünlerini toplam 15 ülkeye ihraç etti.

1959 yılından günümüze, tüketici ihtiyaçlarına yönelik tasarladığı kaliteli ve estetik ürünleri kullanıcılarına ulaştıran Cem; Yeni fabrikası ile, üretim kapasitesini 10 milyon adet üzerine ulaştırmayı hedeflerken, ihraç ettiği ürün adedini ise %20 oranında arttırmayı planlıyor. Aynı zamanda, yaklaşık 1200 kişiye direk ve dolaylı iş gücü sağlayan Cem Bialetti, yeni fabrikası ile bu sayıyı da %10 arttırmayı hedefliyor.

DÜNYA’NIN DÖRT BİR YANINDA “MADE İN TURKEY” MUTFAK GEREÇLERİ


Fabrika açılışında konuşan CEM Bialetti Genel Müdürü Bökehan Şahbaz, “Türkiye, 2017’de % 7,4 gibi rekor bir seviyede büyüdü. Bizim de parçası olmaktan gurur duyduğumuz bu başarıyı ön görerek hayata geçirdiğimiz; çevre dostu, insan odaklı, güncel teknolojik donanımlara sahip ve AR-GE yatırımları üzerine birçok yeniliğe başvuracağımız yeni fabrika yatırımımızın açılışını yapıyoruz. Burada ürettiğimiz mutfak gereçleri yurt içinin yanı sıra ihracatla dünya’nın dört bir yanına satılacak. “Made in Turkey” etiketiyle ihraç ettiğimiz her parçayla ülkemizin dış ticaret açığının kapanmasındaki katkımız biraz daha artacak. Biz, Türkiye’ye güvenmeye, yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki, Türkiye’de rekor oranlarla büyümeye devam edecek.” dedi.

Haberin Devamı