Mutfak ustalarından hayatınızı kolaylaştıracak 13 sır

Mutfaklarımızda birçok doğru bildiğimiz yanlış ya da doğru uygulamayla zaman kazanabileceğimiz ufak hileler var. İşte konunun uzmanlarından kolaylıkla uygulayabileceğimiz pratik mutfak hileleri. 

03 Şubat 2018, Cumartesi 16:55
A A

Et ya da tavuk suyunu buz kalıbında dondurup kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? 

Bulaşık süngerleriniz bakteri yuvası olmuş olabilir. Mikrodalga fırında bir süre tutarsanız temizlenmiş olacaklar. 

Tahta kaşıklarınızı kaynayan suda bekletip güneşte kurutursanız daha uzun süre kullanabilirsiniz. 

Açmakta zorlandığınız streç filmi buzdolabında bir süre bekletirseniz işiniz çok kolaylaşacak. 

Kesme tahtalarınızı limon suyu ve tuz karışıyla temizlerseniz kötü kokmalarını engellemiş olursunuz. 

Elinize yapışan ve kesmekte zorlandığınız hamuru bir de diş ipiyle kesmeyi deneyin... 

Domateslerin daha uzun ömürlü olması için oda sıcaklığında ve sap kısımları aşağı gelecek şekilde muhafaza edin. 

Yumurtayı kolay soymak için haşladığınız suya bir miktar kabartma tozu ekleyin. 

Limonun suyunu daha iyi sıkabilmek için mikrodalga fırında 20 saniye beklettikten sonra sıkın. 

Sarımsak da mikrodalgada yarım dakika ısıtınca daha kolay soyuluyor. 

Mikserle bir şey çırparken üzerinize sıçrayacaklardan kendinizi tek kullanımlık plastik tabaklarla koruyabilirsiniz. 

Domuş tereyağını kesebilmek için küçük bir peynir rendesinden yardım alabilirsiniz. 

Yumurtaları haşlamadan önce soğuk suya koyun, eğer dibe çökmezlerse bayat olduklarını anlayabilirsiniz.