Zeyno Gürses Mutfakta aşk
HABERİ PAYLAŞ

Mutfakta aşk

Haberin Devamı

Onu çok özel hissettirmek istiyorsanız, hediye almak veya restorana davet etmek yerine özenip bezenip harika bir menü hazırlayarak kalbini yeniden fethedebilirsiniz. Bon Appetit dergisi ve Zeyno’nun yorumlarından derlenen tüyoları merak ediyorsanız, kaçırmayın derim!

Bir planınız olmasında yarar var!
Evet, herkes biliyor içinizde gizli bir yetenek olduğunu. Ve eminim kendinize güveniniz sonsuzdur. Ama ne olursa olsun, bu özel bir gece! O yüzden anlık yaratıcılığınızı bir kenara bırakıp, spontanlıktan uzak, planlı bir girişim içinde olun. Kısacası gecenin menüsünü A’dan Z’ye hazır edin.

Tariflerinizi iyi okuyun
Böyle özel günlerde heyecan genelde doruktadır. Unutmak en doğal hatadır. Ama siz tariflerinizi iyi okuyup, alışverişe gitmeden önce gereken malzemeleri mutlaka minik kağıdınıza not edin. Hatta yapılacakları aşama aşama zaman dilimlerine bölerseniz sevgiliniz kapıyı çaldığında elleriniz yağ içinde, bakımsız tarzan görünümünde kalmazsınız. Alışveriş zamanlamanızı da dolayısıyla mümkün olduğu kadar erken yapın

Lezzetli ‘hazır’lar sofrada yer alabilir!
Sadece ana yemeğe konsantre olmak isteyebilirsiniz. O halde başlangıç için birkaç lezzeti (IKEA’dan uygun fiyatlı havyar, üstüne sadece dereotu gezdireceğiniz somon füme rulosu, kırmızı kurdele ile bağlayacağınız midye dolmalar gibi) kendi mutfağınız dışında kaynaklardan sağlayabilirsiniz.

Destek almaktan çekinmeyin!
Her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. Hazırladığınız şahane yemek ile hangi şarabın iyi gittiğini anlayan bir dostunuza, ya da iyiyemek.com ‘super şef’e sorabilirsiniz. Annenizi de sakın yabana atmayın. Bilgilerinizi arttırarak karlı çıkabilirsiniz.

Ön hazırlık yemeğinizin akıbetini belirler!
Bir kere ocağın ateşi yandı mı artık geriye dönüş yoktur. Pişirme aşamasına geçmek için acele etmeyin. Önce tüm malzemelerinizi gerektiği şekilde yıkayın, doğrayın, rendeleyin ki; kullanım zamanları geldiğinde telaş etmeden elinizin altında hazır bulunsunlar. Hem bu şekilde gayet profesyonel gözükürsünüz.

Sevgili gelince fırındakini unutmayın!
Sevgili zaten mest durumda, onu henüz şımartmak zorunda değilsiniz. Öncelikle işinizi layıkı ile sonlandırın. Yemekler sevgiliyi, sevgili de yemekleri kıskanmasın, aman dikkat edin!

Aşk sofrası...
Yoksa kırmızı peçetelerinizi, taze güllerinizi, mumlarınızı unuttunuz mu? Madem bu kadar özeniyorsunuz, öyleyse imzanızı attığınız ortam yeterince romantik olsun. Tabii, biraz da temiz çalışmaya özen gösterin. Harikalar dünyasının arka kapısı savaş alanı olmasın.

Kozlarınız: Şarap ve çikolata
Şarap seçiminiz bu sefer her zamankinden biraz daha özel olmalı ve ne yudumlayacağınızı bilmelisiniz. Erkek kadın fark etmez, özenerek satın alınmış bir şarap inanın gayet etkileyici bir kozdur. Elbette şarabın servisi konusu ihmale gelmez! Çikolata aşk dolu bir günün şüphesiz vazgeçilmezidir. Ufak bir sır vereyim; dikdörtgen bir çikolata barı çok özel bir menü malzemesi olabilir. Şırıngaya beyaz çikolata doldurup menü içeriğini lezzetli beyaz harflerle yazabilirsiniz! Veya şimdi paylaşmak üzere olduğum, sevimli İngiliz şef Jamie Oliver’e ait çikolatalı basit tatlıyı sevgilinizle paylaşabilirsiniz...

Jamie Oliver’dan çikolatalı aşk tatlısı
Malzemeler
500 gr krema
400 gr bitter çikolata, oda ısısında ufalanmış
4 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı dark rom
3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede kremayı üzerinde baloncuklar belirene kadar ısıtın. Tencereyi ocaktan alın ve çikolata parçalarını içine atıp 1 dakika içinde bekletin ve karıştırmaya başlayın. Bir kapta yumurta sarılarını çırpın, sonra 120 ml kadar çikolatalı kremayı içine dökün ve karıştırın. Ardından bu karışımı tencerenin içindeki sıcak çikolata karışımına ekleyin, pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Bu aşamada rom ve tereyağını dahil edebilirsiniz. Hepsi bu kadar kolay! Şimdi küçük sufle kaplarına veya kahve fincanlarına aşk çikolatanızı dökün, 4-5 saat buzdolabında bekletin, sonra aşkla tadına varın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder