Gündem Müthiş bir hayat dersi

Müthiş bir hayat dersi

Paylaş
Müthiş bir hayat dersi

Mustafa Altınışık köyde doğdu, çobanlık yaptı. Profesör oldu, dekanlığa atandığı gün beyninden hastanelik oldu. Yoğun bakımda da azmi sayesinde hayata tutundu

Çobanlıktan eğitimciliğe
Mustafa Altınışık 64 yıl önce Balıkesir Sındırgı’nın Düverpete köyünde hayvancılıkla uğraşan bir ailenin oğlu olarak doğdu. Çocukken manda çobanlığı yaptı. Ailesinin kısıtlı imkanlarıyla okuyup fen bilgisi öğretmeni oldu.

1981’de İzmir İnönü Lisesi’nde 18 yıllık öğretmenken televizyondan duyduğu üniversite sınavlarıyla ilgili haber, hayatının yönünü değiştirdi.

Hiçbir zaman yılmadı

Haberde “Üniversite sınavları için başvurular bir gün sonra bitiyor” deniliyordu. Evli, 2 çocuk babası Mustafa Altınışık eşine sordu: “Hanım üniversite sınavına gireyim mi?” Eşi “Tabii” dedi.

Mustafa Altınışık bir arkadaşından aldığı borçla üniversite sınav harcını yatırıp başvurusunu yaptı. Mustafa Altınışık sınava gazetelerin verdiği testleri çözerek hazırlandı.

Kariyerinde hep yükseldi

Mustafa Altınışık 35 yaşında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 25’inci sırada kazandı. Kızı Göksel de o tarihte aynı tıp fakültesine girdi. Baba-kız 1987’de doktor oldu.

Fakülteyi 11’inci olarak bitiren Mustafa Altınışık tıpta uzmanlık sınavını da kazanıp Ege Üniversitesi’nde akamedik kariyere başladı. Daha sonra Aydın’daki Adnan Menderes Üniversitesi’nde öğretim üyesi oldu.

Yoğun bakımda hızla iyileşti

2004’te doçent, Kasım 2009’da profesör olan Mustafa Altınışık 30 Aralık’ta Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına atandı.

Aynı gün beyninde oluşan damar tıkanıklığı (emboli) nedeniyle hastanelik oldu. Mustafa Altınışık aynı rahatsızlığı yaşayanların aksine azmi sayesinde hızla iyileşip hayata tutundu. Hoca şimdi fakültesine döneceği günü bekliyor.

DHA