Gündem Müthiş takip

Müthiş takip

Paylaş
Müthiş takip

Fabrika müdürü Leyla Toker İzmir'de yalnız yaşadığı evde 3 yıl önce öldürüldü. Polis 1000 kişinin ifadesini aldı. Tam bin 100 gün sonra katil yakalandı

Kapıda zorlama izi yoktu

İzmir’de bir cam fabrikasının ithalat-ihracat müdürü olan Leyla Toker (55), 29 Ocak 2007’de evinde 13 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

Polis kapıda zorlama izine rastlamayınca Leyla Toker’in aile ve iş yaşamı incelemeye alındı. Leyla Toker’in evinin çevresindeki esnaf, komşuları, iş arkadaşları ve ailesi dahil 1000 kişi sorgulandı.

Sadece eşkal belirlendi

Bu ifadelerden hiçbir sonuç çıkmadı. Polis evin çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini de inceledi. Bir görüntüde Leyla Toker’in oturduğu apartmandan çıkan şüpheli bir kişi tespit edildi.

Ancak görüntü net değildi. Polisler sadece eşkal çıkarabildi. Çevredeki kahvehane ve birahaneleri dolaşmaya başlayan polis eşkale uyan kişiyi aramaya başladı.

İskenderun’da bulundu

Sonunda kahvehanelerde kumar oynayıp yüksek miktarda para kaybeden ve 9 ayrı suçtan aranan Ferhat Yılmaz’a ulaşıldı. Polis müthiş bir takip sonucu Ferhat Yılmaz’ın İskenderun’a gittiğini belirledi. Polisler farklı tarihlerde 3 kez İskenderun’a gitti ve nihayet Ferhat Yılmaz’ı buldu. Önceki gün yapılan operasyonla Ferhat Yılmaz tam 1100 gün sonra yakalandı.

Para için öldürmüş

Ferhat Yılmaz, “Leyla Toker’i tanımam. Kendisini para çekerken gördüm. Elinde alışveriş poşetleri vardı. Yardımcı olmayı önerdim, kabul etti.

Poşetleri evine taşıdım. Bana bahşiş vermek için cüzdanını çıkardı. Ben de bıçaklayıp cüzdanını alarak kaçtım” dedi. Ferhat Yılmaz’ın yakalanmamak için farklı kişiler üzerine aldığı telefonlarla konuştuğu ve kimliğini gizlediği öğrenildi.