Tamer Heper Mutlaka okuyun
HABERİ PAYLAŞ

Mutlaka okuyun

İşyerinde ben dahil birkaç arkadaşa iş akdimize son verildiğini söylediler, birkaç kağıt imzalattılar. Bir hafta sonra gelip haklarımızı almamızı da söyleyip gönderdiler. Ancak o arda ödeme yapmadılar ve şüphelenen bir arkadaşım bir haftayı beklemeden şirket muhasebesine gittiğinde haklarımızın ne zaman ödeneceğini bilmediklerini söylemişler. Bu durumda dilekçe ile savcılığa başvurmayı düşünüyoruz, bir yararı olur mu? G.O.

Bu yaygın bir işçi işveren ilişkisi. İş mahkemelerinde bakılan davaların büyük çoğunluğunun nedeni kıdem tazminatının ödenmeyişi. Öncelikle söyleyeyim. Savcılığa başvurmanızın bir yararı yok. Sizin ihtilafınız hukuk mahkemeleri ile ilgili. Önce bir tavsiyede bulunayım sonra gelişmenin ne şekilde olacağına bakalım. Diyorsunuz ki birkaç kağıt imzalattılar. Peki bu kağıtlarda ne yazıyordu, siz neyin altına imza attınız? Hiç içeriğinin ne olduğunu bilmeden kağıt imzalanır mı? Bu sözüm tüm okuyucularıma.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Her nerede olursa olsun sizin önünüze konulan kağıdı hemen imzalamayın, mutlaka ama mutlaka önce okuyun. Belki aleyhinize olacak hükümler taşıyor. Örneğin bu okuyucum belki tüm haklarını aldığını yazan bir makbuz imzaladı. Tavsiyem bitmedi, okuyup imzaladığınız belgenin bir örneğini isteyip alın saklayın. Bu halde ihtiyaç halinde neler imzaladığınızı tetkik imkanı bulursunuz. Nitekim tüketici hakları konusunda okunup inceleme imkanı bulunmadan imzalanan sözleşmeler geçersiz addolunmuştur. Ancak bu tüketici mevzuatı ile sınırlıdır. Dolayısı ile diğer konularda okundu okunmadı tartışması yapılmaz. Şimdi okuyucuma döneyim, savcılığa değil iş mahkemesine gidecek ve dava açacak. Kıdem tazminatı dahil sair haklarının ödenmesini talep edecek. Savcılıkla boşuna vakit kaybetmesin.

Yasaklanamaz

Binamızın altında kolonların bulunduğu bir boşluk vardı araç park ediyorduk ancak güçlendirme çalışmasında kolonların arasına duvar örüldü. Bu yer ortak alan. Şimdi ortak alanın kullanılmasını engellemek için toplantıda karar aldılar. Ortak alanın kullanılması engellenebilir mi? S.O.

Haberin Devamı

Kat mülkiyeti mevzuatına tabi binalarda ortak alanlar tüm bağımsız bölüm maliklerinin ortak olduğu alanlardır. Bu ortaklık sadece kullanım yönünden değil mülkiyet yönünden de ortaklıktır. Dolayısı ile ortak alanlardan herkes amacı çerçevesinde yararlanır. Dolayısı ile buradan amacına uygun olarak yararlanma mülkiyet hakkını ilgilendirdiğinden kullanılması yasaklanamaz. Yeter ki kullanacak olan bu yeri amacına uygun kullansın. Yani burası projede sığınak ise siz depo olarak kullanamazsınız. Elbette bu bir örnek ancak amacına uygun kullanma asla yasaklanamaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder