Gündem Mutlu ayrılık

Mutlu ayrılık

Paylaş
Mutlu ayrılık

Holger Honnef kızını ve torununu görmesine izin vermeyen eşini boşadı. Sonra da Türkiye'ye gelip kızıyla damadının yanına yerleşti

İNTİHARA BİLE KALKIŞTI

Almanya’nın Düsseldorf kentinde yaşayan ve o zaman 16 yaşında olan Janine Honnef, 2006’da arkadaş grubuyla Antalya’ya tatile geldi. Otelde çalışan Dursun Elveren’e (27) aşık oldu. Tatilden sonra Dursun ile Samsun’a gitti ve birlikte yaşamaya başladı. Ancak Dursun yaşı küçük olduğu için ülkesine göndermeye çalışınca Janine intihar etmeye kalkıştı.

ANNE IRKÇILIK YAPIYORDU

Olay polise yansıyınca Janine yasalar gereği Almanya’ya ailesinin yanına gönderildi. Giderken Dursun’a “18 yaşını doldurur doldurmaz geleceğim” diye söz verdi. Anne Petra Honnef kızının bir Türk’le evlenmesine kesinlikle karşı çıkıyor, bir anlamda ırkçılık yapıyordu. Janine, annesinin karşı çıkmasına rağmen 2008’de yeniden Samsun’a geldi.

9 AY ÖNCE ANNE OLDU

Janine ile Dursun evlendi ve 9 ay önce de Deniz adını verdikleri bir oğulları oldu. Baba Holger Honnef çok özlediği kızını ve torununu görmek için Samsun’a gelmek istedi. Eşi Petra Honnef buna da karşı çıktı ve “Gidersen eve dönme” dedi. Holger Honnef 20 yıllık eşi Petra Honnef’den boşandı ve kızı ile torununu görmek üzere 2 gün önce Samsun’a geldi.

‘ŞİMDİ TAM BİR AİLE OLDUK’

Samsun’da kızı ile damadının yanına yerleşen ve birlikte yaşamaya başlayan Holger Honnef, “Eşim, kızım ile damadımın bu mutluluğunu ırkçı bir yaklaşımla bozmaya çalışıyordu. Bu bana ters geldi ve boşandım. Artık burada kalacağım” dedi. Janine “Annem bizi ayırmaya çalışırken kendi ayrıldı” diye konuştu. Dursun Elveren de “Şimdi tam bir aile olduk” dedi.

Yaprak KOÇER

2