Ekonomi Mutlu Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Göymen

Mutlu Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Göymen

Paylaş
Mutlu Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Göymen

Mutlu Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Göymen açıklama yaptı

Perakende ekonomisi içinde sektörün büyük oyuncuları arasında yer alan yerel zincirler, ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır.

Üreticilerin, ürünlerini daha geniş kitlelere raf, kota sınırlamaları olmadan rahatça ulaştırabilmesi, tüketicilerin daha geniş bir ürün gamına, daha ekonomik ve daha kolay ulaşabilmesi, mağaza bulunurluğu gibi faktörler yerel zincirlerin gıda perakendesindeki gelişiminde önemli rol oynamıştır.

Organize gıda perakendesinde dünyadaki uygulamalara benzer düzenlemeler yapılarak üretici ve tüketici korunmalı, değer yaratılmalı ve istihdam artırılmalıdır. Yerel zincirlerin bulunduğu bölgelerde markalaşma yönünde yapacağı atılımların, ciddi katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz.

Mutlu kalitesini yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda sürekli geliştirmeye yönelik AR-GE ve İnovasyon çalışmalarımıza yön vermekteyiz. Üretimde verimliliği artırmak amaçlı, çalışanlarımıza yönelik güncel eğitimler planlamaktayız. Enerji konusunda yapmış olduğumuz yatırımlarımız da aralıksız devam etmektedir.

Haberin Devamı