Mutsuzken neden daha çok yemek yeriz?

Ofiste çalışırken üzerinize çöken stres ve sizi kaplayan hüzün, birşeyler atıştırmak isteğini tetikler...

Mutsuzken neden daha çok yemek yeriz?

Uzun ve yorucu bir gün boyunca bunu kaç kez tekrarladığınızı düşünün. Atıştırmak bir nevi yatıştırıcı görevi görür.

Yüzde 80'lik bir dilimde çalışanlar bu tip durumlarda tatlılar, çikolatalar, bisküviler gibi sağlıksız besinler tercih eder.

Yüzde 33'lük kısım ise havanın çok soğuk olduğu kış aylarında yemek yemeye yönelir.

Milliyet'te de yer alan habere göre, ankete dahil olan 3 bin kişilik gruptan yüzde 25'i ise ailesinde yaşanan sorunların ardından kendilerini yemek yiyerek rahatlattığını ifade ediyor.

Şaşırılan bir sonuç ise eski kıyafetlerinin içine kilo aldığı için giremeyen ve bu nedenle yemeğe yönelenlerin oranının yüzde 19 olması.

Tüm bu istatistikler göz önüne alındığında hepimiz günlük koşuşturma sırasından toplamda tam 1 saat 40 dakika boyunca yemek düşünüyoruz.

Uzmanlar, bu durumun çok normal olduğunu belirtiyor. Üzüntü ve stres anlarında harekete geçen hormonlar iştahın artmasını sağlayabiliyor. Düşen kan şekeri açlık hissini arttırdığı için de yemeğe yönelmek gayet normal oluyor. Uzmanların asıl dikkat çektiği konu ise, bu tip durumlarda salata veya meyve suyu gibi daha sağlıklı besinleri tercih etmek. Kendinizi kötü hissettiğinizde ve yemek yemek istediğinizde bir bardak meyve suyu yada bir kaç meyve hem açlığınızı bastıracak hem de vücudunuza iyi gelecektir.

HABERTÜRK

Yandex.Metrica