Ekonomi Müze gişeleri özele geçiyor

Müze gişeleri özele geçiyor

Paylaş
Müze gişeleri özele geçiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve örenyerlerindeki gişelerin özel sektörce işletilmesi için ihale yapacak. Gişelerin özele geçmesiyle, müzelere girişte kredi kartı da kullanılabilecek

Kredi kartı kullanılabilecek

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve örenyerlerindeki gişelerin özel sektörce işletilmesi için ihale yapacak. Gişelerin özel sektöre geçmesiyle, girişte kredi kartı kullanılabilecek, dövizle ödeme yapılabilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Uygulamayla amacımız sadece ziyaretçi sayısını artırmak değil, gelen ziyaretçilerin sunum zenginliğiyle karşılaşmasını sağlamak” dedi.

22 milyon ziyaretçi

Ertuğrul Günay, Ankara’da Cermodern’de düzenlediği toplantıda, müzelerde geçen yıl yapılan bir çalışmayla 9 satış mağazası açıldığını belirterek bu sayıyı 55’e çıkaracaklarını söyledi. Ertuğrul Günay, Müzekart satışının 1.5 milyonu aştığını kaydetti. Döner Sermaye İşletmesi Müdürü Tolga Tuyluoğlu da Türkiye’ye geçen yıl 27 milyon turist geldiğini belirterek, “22 milyon müze ziyaretçisi oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

20’sinde giriş kontrolü var

Projenin 48 müzeyi kapsadığını, bunların 20’sinde giriş kontrol sistemi olduğunu belirten Tolga Tuyluoğlu, müzelere dövizle girişte sorun olduğunu söyledi. Tolga Tuyluoğlu, “Özelleştirmenin ardından girişlerde yer alacak otomatik makinelerle bilet, şehir kartı ve Müzekart satışı, mobil telefonla ödeme, internet üzerinden bilet satışı, döviz ve kredi kartı ile bilet satışı hedefleniyor” dedi.

İhale 13 Eylül’de yapılacak

Müze girişleriyle ilgili ihalenin 13 Eylül’de yapılacağını belirten Tolga Tuyluoğlu şöyle konuştu: “Bu projede herhangi bir kamu kaynağı harcanmayacak, giderler yüklenici tarafından sağlanacak.

Müze fiyatlarını belirleme yetkisi eskiden olduğu gibi bakanlıkta kalacak. Yüklenicinin müzenin yönetiminde söz hakkı olmayacak. Gişelerde, internet sitesinde, tahsilatlar doğrudan bizim hesabımıza yatacak.