Yaşam Müzebüs'le müze görmeyen çocuk kalmayacak

Müzebüs'le müze görmeyen çocuk kalmayacak

Paylaş
Müzebüs'le müze görmeyen çocuk kalmayacak

Rahmi M. Koç Müzesi, 13 senedir yürüttüğü “Müzebüs” projesiyle müze koleksiyonundan seçilen 70 objeyle Türkiye’nin her bir köşesindeki öğrencilere ulaşıyor. Şu ana kadar bin 853 okulun 388 bin 330 öğrencisine ulaşan “Gezici Müze” bu yıl turlarına 19 Eylül’de Kırıkkale’den başladı

Rahmi M. Koç Müzesi geçmişten günümüze birçok farklı döneme ve ülkeye ait objeye ev sahipliği yaparak aydınlanmanın tarihine ışık tutuyor. Bu süreçte müzelerden birer eğitim kurumu olarak yararlanılabilmesi ilkesiyle hareket etmeye çalışan müze, her geçen gün genişleyen zengin koleksiyonuyla öğrencilere gerçek hayatta göremeyecekleri objeleri müzede orijinal boyutlarında görme ve zamanda yolculuğa çıkma şansı sunuyor.

Rahmi M. Koç Müzesi, “Müzede Eğitim Projesi” kapsamında 2002 yılından beri eğitim programları geliştiriyor ve yönetiyor. Bu bilinçle 2003 yılında başlattığı “Müzebüs” programıyla maddi, coğrafi veya zamansal sıkıntılar yaşayan çocuklara müze ortamını tattırmak, müze ziyaretlerini bir alışkanlık haline getirmek, farklı ve yaratıcı araç ve yöntemlerle eğitim alma şansı sunmak için Türkiye’yi il il dolaşıyor.

ÇOCUKLAR 'KENDİ BAHÇESİNİ' YETİŞTİRECEK

Voltaire’in Candide’indeki gibi “kendi bahçesini” yetiştirecek ve kendi olmayı başaracak” çocuklarımızı uygulamalı, anlatımlı ve görsel olarak eğiterek aydınlanma yolundan kopmamalarını hedefleyen Rahmi M. Koç Müzesi, bu sene de Müzebüs ile en az 30 il ve 130 okul ziyaret etmeyi planlıyor.

Müzebüs iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 objeyi çocuklarla buluşturuyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

Haberin Devamı