Magazin Müzeyyen Senar'ı kaybettik

Müzeyyen Senar'ı kaybettik

Paylaş
Müzeyyen Senar'ı kaybettik

Türk Sanat Müziği'nin efsane sesi Müzeyyen Senar (97), tedavi altında tutulduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Senar'ın cenazesi salı günü toprağa verileceği İstanbul'a gönderildi

İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi’nde bir süredir zatürree tedavisi gören Türk Sanat Müziği’nin duayen ismi Müzeyyen Senar yaşamını yitirdi. Kısmi felç nedeniyle uzun süredir yürüyemeyen ve konuşamayan 97 yaşındaki Senar İstanbul’da toprağa verilecek. Devlet sanatçısı olan Türk Sanat Müziği solisti Müzeyyen Senar’ın cenazesi, Türk Hava Yolları uçağıyla İstanbul’a gönderildi.

BAKIMININ DAHA RAHAT OLMASI İÇİN...


Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde Yokuşbaşı Mahallesi Bayram Sokak’ta kızı Feraye Işıl ve oğlu Ömer Işıl ile birlikte yaşayan Türk Sanat Müziği’nin efsane ismi Müzeyyen Senar, bir ay önce özel ambulansla evinden alınıp, İzmir’in Urla İlçesi’ndeki Darüşşafaka Cemiyeti Urla Yaşam Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Bakım, tedavi ve yaşamını sürdüreceği üniteye yerleştirildi.

Kızı Feraye Işıl o gün yaptığı açıklamada annesinin yaşı ve hastalığı nedeniyle bakım şartlarının ağırlaştığını belirterek, "Sık sık doktora ve hastaneye götürüp getirmek onun için çok zor oluyordu. Daha rahat ortamda beş yıldızlı bir ortamda sağlık, bakım ve tedavilerinin devam etmesi için buraya getirdik. Ben de sıklıkla hep yanında olacağım" demişti.

BİR HAFTA SONRA HASTANEYE KALDIRILDI

Müzeyyen Senar, geçen 15 Ocak’ta rahatsızlanınca İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Uzun süredir kısmı felç nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve konuşamayan Senar tedavisinin ve kontrollerinin ardından tekrar Darüşşafaka Cemiyeti Urla Yaşam Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Ancak Senar bir hafta önce rahatsızlanınca bu kez Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı ve Dahiliye Kliniği’nde tedaviye alındı.

ZATÜRRE TEDAVİSİ GÖRÜYORDU


Zatürre tedavisi gören Türk Sanat Müziği’nin çınarı Müzeyyen Senar, bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Annelerinin ölümü sırasında hastanede bulunan kızı Feraye Işıl ile oğlu Ömer Işıl, bir süre sonra hastaneden ayrıldı.

İSTANBULDA TOPRAĞA VERİLECEK


Annesinin öldüğü bilgisini veren Müzeyyen Senar’ın kızı Feraye Işıl, "Bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Çok üzgünüz. İstanbul’da son yolculuğuna uğurlayacağız" dedi.

Ünlü sanatçı Müzeyyen Senar’ın 10 Şubat salı günü, İstanbul’daki Bebek Camii’nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer26873","26873","201502","26873-255314.jpg","1", "0",""Benzemez Ki