Yaşam Müziğin en çok kazananı U2

Müziğin en çok kazananı U2

Paylaş
Müziğin en çok kazananı U2

Bilboard dergisi, 2009 yılında müzik dünyasında en çok İrlandalı müzik grubu U2'nun kazandığını açıkladı

Fransız ekonomi gazetesi Les Echos’daki habere göre, veriler, derginin, CD satışlarını, internet üzerinden yasal olarak indirilen müzik sayısı, ticari satış, yayın hakları ve konserleri baz alıyor.

Dergiye göre, geçen yıl 108.6 milyon dolar gelir elde eden İrlandalı "U2" grubunun, "360° Tour" adlı dünya turnesi sayesinde "No Line On The Horizon" adlı albümünün ticari satışları arttı ve dünyanın en çok kazananı oldu.

İKİNCİ SIRADA SPRINGSTEEN VAR

Listenin ikinci sırasında 57,6 milyon dolar gelirle Bruce Springsteen yer aldı. "E-Street Band" isimli dünya turnesine çıkan Springsteen’in "Working on a Dream" adlı albümünün internet üzerinden yasal olarak indirilme sayısının 2 milyon olduğu belirtiliyor.

Pop’un kraliçesi Madonna, 47,2 milyon dolar gelir elde ederek listenin üçüncü sırasına yerleşti. 2008 yılında listenin ilk sırasında bulunan yıldızın başarısını "Sticky & Sweet" adlı dünya turnesi ve "Hard Candy" albümüne borçlu olduğu kaydediliyor.

AC/DC İSE EN ÇOK KAZANANLAR ARASINDA BULUNUYOR

Geçen yılın en çok kazananları arasında Avustralyalı müzik grubu AC/DC de bulunuyor. Listenin dördüncü sırasında yer alan grup, 43,6 milyon dolar gelir elde etti. "Black Ice Tour" adıyla dünya turnesine çıkan grubun geçen yıl piyasaya sürdüğü son albümleri "Black Ice"ın 29 ülkede en çok satılan albüm olduğu ifade ediliyor.

Britney Spears ise 38,9 milyon dolar gelir elde ederek listenin beşinci sırasında yer aldı. 2008 yılında kişisel anlamda pek çok hayal kırıklığı yaşayan ABD’li şarkıcının son albümü "Circus"un 760 bin adet sattığı belirtiliyor.

Listenin altıncı sırasında yer alan Pink 36,3 milyon dolar, yedinci sırasındaki Jonas Brothers 33,6 milyon dolar, sekizinci sırasındaki Coldplay 27,3 milyon dolar, dokuzuncu sırasındaki Kenny Chesney 26,6 milyon dolar ve onuncu sırasındaki Metallica ise 25,6 milyon dolar gelir elde etti.

YİRMİNCİ SIRADA YER ALAN MİCHAEL JACKSON 17,3 MİLYON DOLAR GELİR ELDE EDİLEBİLDİ

Listenin ancak yirminci sırasında yer alabilen ve geçen yıl hayatını kaybeden Michael Jackson ise 17,3 milyon dolar gelir elde edilebildi. ABD’li sanatçının albümleri geçen yılın en çok satan albümleri oldu. Albüm satışlarından 13,2 milyon dolar gelir elde edildi.

2

Haberin Devamı