Kültür - Sanat Müziğin farklı sesleri üç gün üst üste SALON'da
Paylaş
Müziğin farklı sesleri üç gün üst üste SALON'da

Bu hafta ne yapsam diye düşünüyorsanız; bu etkinlikleri kaçırmayın: Barış Türküleri, Elektronik-Caz ve Alternatif Rock ile Salon yine dolu dolu

“Barış” ve “Kardeşlik” Şarkılarıyla Kardeş Türküler

Haberin Devamı

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun bir konser çalışması olarak ortaya çıkan Kardeş Türküler, “barış” ve “kardeşlik” için söyledikleri şarkılarla 5 Mart Perşembe akşamı 21.30'da Salon sahnesinde olacak. Türk, Kürt, Azeri ve Ermeni şarkılarıyla başlayıp Laz, Gürcü, Çerkez, Çingene, Makedon, Alevi şarkılarıyla repertuarını genişleten Kardeş Türküler, ikisi Vizontele filmleri için olmak üzere toplamda yedi albüm yayımladı. Anadolu, Trakya ve Mezopotamya halk şarkılarını, kendi kültürel bağlamlarını dikkate alarak, orijinal dilleriyle yorumlamaya çalışan Kardeş Türküler, müzikleriyle çok kültürlü bir coğrafyada kardeşlik içinde bir arada yaşamayı öneriyor.

Kardeş Türküler konserinin biletleri ayakta 40 TL, öğrenci 30 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

Haberin Devamı

Berlinli Elektronik Caz Grubu Dictaphone

90’ların sonunda Brüksel doğumlu multi-enstrümentalist Oliver Doerell ve saksafon ile klarnet sanatçısı Klaus Bru tarafından Berlin’de kurulan Dictaphone, 2000 yılında Bru’nun ayrılmasından sonra Roger Döring ile yoluna devam etti. İlk albümleri m.=addiction’ı 2002’de yayımlayan grup, bu albümle City Centre Offices ödülünü kazandı. 2004’te konuk sanatçılar Stephan Wöhrmann ve Piotr Rybkowski ile Nacht adlı EP’lerini piyasaya süren Dictaphone, dört yılda tamamladıkları albümleri Vertigo II’yi 2006 yılında yayımladı. Ardından 2012’de ise Poems from a Rooftop albümlerini dinleyicileriyle buluşturdu. Grup, Benicassim’den Unsound’a, dünya çapındaki pek çok festivalde ve 20’nin üzerinde ülkede sahne aldı.

Dictaphone şarkılarından biri, Nils Frahm’ın seçtiği şarkılardan oluşan Late Night Tales serisinin yeni albümünde de yer alacak. Late Night Tales albüm serisi için bugüne kadar Jon Hopkins, Franz Ferdinand, Bonobo, Röyksopp, Metronomy gibi isimler sevdikleri parçaları seçerek derlemeler oluşturdular. Berlin’in önemli müzik dergilerinden de:bug’un, “Elekronika dünyasında bir caz sürprizi” olarak tanımladığı Dictaphone, 6 Mart Cuma günü 21.30’da elektronik müziğe yaptıkları caz yorumlarını Salon takipçileriyle paylaşmaya geliyor. Dictaphone, konserinin biletleri oturmalı 35 TL, ayakta 30 TL, öğrenci 20 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

Haberin Devamı

Yeni Albümlerinin İlk Konseriyle Ayyuka

Ayyuka, 2001 yılında “3 Karadenizli’nin ellerinde gitarlarla Eskişehir'de buluşmasıyla” ortaya çıktı. Kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini 2007'de, ikinci albümleri Kiracı Odaları'nı ise 2013’te yayımlayan Ayyuka; İstanbul, Berlin, Lyon ve Sao Paulo şehirlerinde Jonathan Richman, R.E.M, Sonic Youth gibi isimlerle birlikte çalma fırsatı buldu. Afro-pop’un öncü isimlerinden Orlando Julius’un üç parçada eşlik ettiği grubun yeni albümleri Sömestr, Mart 2015’te dinleyicilerle buluşacak. İstanbul alternatif müzik sahnesinin heyecan verici topluluklarından Ayyuka, 7 Mart Cumartesi günü 22.30’da yeni albümden yepyeni şarkılarıyla gürültülü, renkli ve bir o kadar cümbüşlü rock müziklerini bir kez daha Salon’a taşıyacak.

Haberin Devamı

Ayyuka konserinin biletleri ayakta 30 TL, öğrenci 20 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.