Uğur Alkapar Müzikte çıkanlar ve inenler
HABERİ PAYLAŞ

Müzikte çıkanlar ve inenler

Haberin Devamı

Müzik dünyası bugünlerde pek hareketli. Yeni albümler, şarkılar gündemde. Kliplerin internette izlenme sayıları on milyonları geçiyor. Tabii her alanda olduğu gibi müzikte de kazananlar ve kaybedenler var.

ÇIKANLAR

1. SEZEN AKSU

Uzun zamandır hiçbir albümü ‘Biraz Pop Biraz Sezen’ kadar beklememiştik. Sezen Aksu’nun olgunluk dönemi albümü neredeyse kusursuz. Herkes kendine göre bir şarkı buluyor. Örneğin benimki ‘Ey Benim Çocukluğum’. İlk klip ‘Manifesto’ya geliyormuş.

2. DEMET AKALIN

Demet Akalın ‘Ah Ulan Sevda’ya kariyerinin en iyi klibini çekti. Yönetmen Nihat Odabaşı. Demek ki Gülben Ergen’in bir bildiği varmış!

3. AYŞE HATUN ÖNAL

Albüm yerine single’ları sıralayan Ayşe Hatun Önal en iyisini yapıyor. Son şarkısı ‘Sirenler’ hepimizin dilinde.

4. EBRU GÜNDEŞ

Murat Boz’la yaptığı düet nedeniyle bu listede. ‘Gün Ağardı’ şarkısında Ebru Gündeş o kadar iyi ki Murat Boz yanında vokalist gibi kalıyor.

5. ATİYE

Gzone dergisinin ‘Rainbow Anthems Vol 2’ albümü için yorumladığı Bülent Ersoy klasiği ‘Maazallah’ son günlerin en başarılı işlerinden.

İNENLER

1. MURAT BOZ

Ebru Gündeş ile yaptığı ‘Gün Ağardı’ düeti ile bu listede! İnsan kendi albümünde, kendi şarkısında bu kadar gölgede kalır.

2. EDİS

‘Dudak’ gibi harika bir şarkıyı video klipsiz 25 milyon kez izleten Edis, sönük klibiyle de aynı sayıda kaldı. Yeni geçtiği plak şirketi DMC ile büyük bir atağa kalkacağından eminim.

3. AYŞEGÜL ALDİNÇ

Son albümünde ‘Kendisi’ gibi bir şarkı beklerken ‘Seni Sevmek Var Ya’ya klip çekmesi ne kadar iyi oldu, tartışılır. ‘Sekiz’ albümü çok daha popüler olabilirdi.

4. AYLA ÇELİK

İnsan bir kere ‘Bağdat’ gibi bir şarkı yapınca beklenti büyüyor. Ayla Çelik’in sonraki şarkısı ‘Altın Sarısı’nı kaç kişi duydu? Umarım son klibi ‘Aynalı Dolap’ın kaderi aynı olmaz.

5. İDO TATLISES

Bence kendisi çok tatlı bir insan. Ama müzik kariyerinden çok AVM’lerde dolaşırken giydiği kıyafetleriyle haber oluyor. Bir şarkısını bilen?

Tam bir İtalyan Cecconi’s

Asmalımescit’teki Soho House’un içinde yer alan Cecconi’s (Çekkonis okunuyor, bu kıyağımı da unutmayın) yurt dışında da şubeleri olan bir İtalyan lokantası. Ayrı girişi nedeniyle Soho House’a üye olmayanların da gidebildiği Cecconi’s ortamıyla hayli etkileyici. Havadaki kaliteyi iliklerinize kadar hissederken asla yabancılaşmıyorsunuz. Kendinizi 40 yıldır tanıdığınız aristokrat bir dostunuzun evinde gibi hissediyorsunuz.

İSTANBUL’DA EN İYİ PİZZA

Açık mutfak düzeninde önünüzde harıl harıl çalışan şefleri görünce içiniz ‘iyi bir şey yiyeceğim’ hissiyle doluyor. Buradaki gibi kalabalık olmayan menüleri severim çünkü ‘az yaparız iyi yaparız’ mesajı verir bana. Ricotta peyniri ile doldurulmuş kabak çiçeği, garganelli bolonez, yabani mantarlı risotto ve kuzu pirzola aklımda kalan lezzetler. İstanbul’un en iyi pizza yapan yerlerinden biri olduğunu da mutlaka söylemem lazım.

Superjazz W Lounge

Akaretler’deki W Hotel’in içindeki Superjazz, bu hafta 90’ların ünlü mankenlerinin çıktığı nostaljik bir defile ile konuşuldu. Defileden birkaç gün önce ben bu kulüpte çok ilginç bir direk dansı gösterisi izledim! Taş gibi bir dansçı kızımız yüzünde maskesi, üzerinde minicik seksi bir kıyafetle o direğe sarıla sarıla, tırmana tırmana bir hal oldu.

Büyük alkış aldı doğrusu. Superjazz şehirde iyi müzik sevenlerin şu an için adeta gizli sığınağı. Otelin yabancı müşterileri de buraya bayılıyor. Geçmişte, İstanbul’da tapılası kulüpler yaratan Şeniz Bengüer burayı çok özel bir yer haline getirdi. Haftada en az 3 gün özel konserler, programlar var. Kalburüstü kitlesiyle özel bir yer.

Cazibe noktası: Oldtown Bistro

Karaköy’ü pek sevmediğimi her fırsatta söylüyorum ama art arda fikrimi değiştirecek yeni yerler açılıyor. Ayı’nın sokağında henüz bir hafta önce Karaköy’e merhaba diyen Oldtown hayli keyifli bir ortam yaratmış. Tarihi bir binanın içinde tuğla duvarları, şık aydınlatmaları ve hoş dekorasyonu ile gündüzleri kahvenizi içip kitabınızı okuyabileceğiniz bir kafe, akşamları lezzetli yemekler yiyebileceğiniz bir lokanta.

Eğlence sokakta Kalabalık, özellikle hafta sonları dükkanın önünde birikiyor. Eğlence orada devam ediyor. Fiyatlar da son derece makul. Nusr-et’ten gelen et ustası farkını ortaya koyuyor. Kendi yaptıkları sosis ve sucuklar beni çıldırttı. O kadar lezzetli yani! Başta işletmeci Nihat Güzeldere olmak üzere tüm ekip müşterinin üzerine titriyor. Başarılı menüsü ve güleryüzlü ekibiyle Karaköy’ün yeni cazibe noktası olmaları muhtemel.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder