Gündem Muzip kartuşçu Eskişehir'i karıştırdı

Muzip kartuşçu Eskişehir'i karıştırdı

Paylaş
Muzip kartuşçu Eskişehir'i karıştırdı

Kartuş dolum işiyle uğraşan Harun Seçal'in ilgi çekmek için tasarladığı ilan bomba paniği yarattı

Eskişehir Uluönder Mahallesi İsmet İnönü Caddesi’ndeki bir elektrik direğinde bir cep telefonunun kabloyla bağlı olduğunu görenler, bomba şüphesiyle durumu polise bildirdi.

Haberin Devamı

İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, cep telefonunun bağlı olduğu elektrik direğinin etrafına güvenlik şeridi çekip, caddeyi ve tramvay yolunu trafiğe kapatarak bomba imha uzmanını çağırdı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli bomba uzmanı özel giysilerini giyinip direğe asılı olan cep telefonuna yaklaştı. Uzman, fünyenin bir ucunu yanına bıraktığı cep telefonunu uzaktan kumandayla patlattı. Patlamayla birlikte cep telefonu kullanılamaz hale geldi.

'CEBİNİZ YOKSA KARTINIZI TAKIP ARAYIN'

Polis ekipleri cep telefonun asılı olduğu elektrik direğinde ‘Cep telefonunuz yoksa kartınızı takıp arayın. Eskişehir Haldun’ yazının altındaki cep telefonu numarasını aradı. Polislerin cep telefonuyla görüştüğü Harun Seçal, kısa süre sonra olay yerine geldi.

Haberin Devamı

Bilgisayar kartuş dolum işiyle uğraştığını belirten Seçal müşteri çekmek ve ilgi toplamak amacıyla espri olsun diye eski bir cep telefonunu elektrik direğine bağladığını belirterek, “İlanın altına, ‘Telefonunuz yoksa sim kartınızı takıp arayın, tekrar telefonu yerine bırakın’ yazısını yazdım. Astığım telefonun bomba şüphesi yaratacağını hiç düşünmemiştim. Çok özür dilerim” dedi.

Haldun Seçal, götürüldüğü polis merkezinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, (DHA)