Mesut Yar Nagehan Alçı'nın programı gitti geldi!
HABERİ PAYLAŞ

Nagehan Alçı'nın programı gitti geldi!

Haberin Devamı

Fox TV’de ilginç bir süreç yaşandı. Önceki gün ani bir kararla “Nagehan Alçı ile” programı yayından kaldırıldı. Nedeni reyting problemiydi... Kaldı ki program Kanal D’de de benzer nedenle bitirilmişti. Ancak Türk TV tarihinde jet hızıyla transfer edilmiş ve bir sonraki haftanın ilk günü Fox TV’de yayına girmişti... Daha beş günlük bir mesainin sonunda hedeflenen reytinge ulaşılamamış olmalı ki, kanal ani bir kararla programı yayından kaldırdı... Bütün medya siteleri doğal olarak haberin üzerine atladı. Oysa durum hiç de söylendiği gibi değildi. Evet, program kalkmıştı. Ama yine aynı hızla tekrar yayına konmuştu... Üç saatlik gittidöndü sürecinde ne yaşandı bilemiyorum ama bu gel-git durum TV ekranı için çok da hayırlı bir şey değildir... Çalışanı da çalıştıranı da yıpratır vallahi!

[[HAFTAYA]]

Mizahın da mizahı yapılır!

“Kuklagiller” (TRT Haber) kamu kanalından ayrılan “Leyla ile Mecnun (LM)” isimli dizinin geçtiğimiz hafta “Ben de Özledim” isimli dizide yayınlanan olası finalini önceki gün kafaya aldı... Ferruh Kalender tiplemesiyle yıldızı parlayan “Kuklagiller” familyası kiminin tepki gösterdiği bir kukla mizahıyla senarist Burak Aksak’ın zihnindeki finalle kafa buldu... LM fanları bu işe fena tepki gösterdi. Kimine göre TRT kendi hakkında göndermelerle mizah yapan “Leyla ile Mecnun” ekibinden intikam almaya çalışıyordu... Ben ise tepkiden çok gülümsedim. “Mizahın mizahı yapılır mı?” derler ya, bizim kuklalar yaptı işte... Buna da güldük, çünkü adı üstünde mizahtı. Bulabilirseniz internetten bulup izleyin, bakalım siz ne diyeceksiniz?

*

Öyle Bir Geçer Zaman ki yerine...

Haber “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinin proje dizaynırından yani Vural Yaşaroğlu kardeşimizden geldi... Bu dizinin yarattığı fırtınaya yakın bir rüzgarla esecek yeni bir dizinin dizaynına başlamış. Hikaye yine çok dramatik. Ama biraz daha sokak ağırlıklı... 30 reytinglere ulaşan bir diziyi dizayn eden adamın kaleminden çıkan bir yenisini merakla beklemeyip de ne yapacağız. Çünkü ekranda “Öyle Bir Geçer Zaman ki”nin yerini doldurabilecek bir başka iş çıkmadı, çıkamadı... Bu arada konuyla alakalı olmasa da söylemeden edemeyeceğim. Yakında göreceğimiz dizilerin değil ama gelecek eylül ayından itibaren hayatımıza girecek olanların çoğu mahalle dizisi olacak... Çünkü tüm kanallarda böyle bir eğilim ve hazırlık başladı. Bir kenara not edin, “Mesut, haklı çıktın” dersiniz...

*

HERKES KAHRAMANINI SEÇSİN!

Yahu arkadaş hakikaten çok eğlenmeye başladım. Reytinglerde ilk yüz program listesine TRT Çocuk 20 program birden sokmuş... Listede dipte de olsa görmeye alıştığımız hiçbir program ortalıkta yok artık. İlk yüz listesinde ismi olmayan programların hazin sonunu hatırlatmaya gerek de yok... Hayır, önlem alınmazsa çok yakında ekranlar çocuk parkına dönecek. Benim için sorun değil; beni animasyon karakteri Shrek sanan bir sürü izleyenim var... İyi de diğer ekran figürleri ya da diziler ne yapacak? Artık Pepee mi olurlar yoksa Keloğlan mı bilemeyeceğim?

*

Taş gibi para basar!

“Çocuklar Duymasın” (Fox TV) isimli dizide Haluk karakterinin işlettiği restoran ya da şöyle söyleyeyim, “Taş Pide” fikri hakikaten iyi bir fikir değil mi? Sonuç itibarıyla on küsur yıldır bu dizide taş fırın ekmeği konusunda bir hayli efor sarf edildi. Şimdi neredeyse günlük yayınlanan bir dizide düzenli bir şekilde “zihin alıştırması” yapılıyor... O zaman bunu gerçek hayatta bir ticari girişime döndürmek için Tamer Karadağlı (Haluk) ya da yapımcı Birol Güven ne bekliyor?Hakikaten Taş Pide marka zinciri olarak iyi iş yapar. İçimizdeki pide ve Haluk sevgisini düşünürsek hele, haksız mıyım?

*

Haydar Dümen kuşak programı yapar mı?


Hükümet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “her aileye üç çocuk” önerisini TV programları ve diziler yoluyla teşvik etmeye hazırlanıyormuş... Bu durumda izdivaç programlarına tepkisi ortadan kalkmak zorunda. Malum çocuğa giden resmi yol bu programlardan geçiyor. Esra Erol (Fox TV) bu teşvik atağının bir nevi gözdesi olacak... İyi de bu işin bir de yolu yordamı var. Bu da demektir ki Haydar Dümen hocamız teşvikle bir kuşak programı hazırlayacaktır. Garanti yani! Şaka bir yana çocuk sahibi olamayan ailelerin acısını giderecek bir teşvik hareketi de devlet cephesinden gelecek mi, onu merak ediyorum...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder