Spor Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti!

Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti!

Paylaş
Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti!

Karaciğer nakli olduktan sonra beyin kanaması geçiren olimpiyat şampiyonu, eski milli halterci Naim Süleymanoğlu (50) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu (50), 25 Ağustos'ta siroz nedeniyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

6 Ekim'de de milli halterciye Prof.Dr. Kamil Yalçın Polat ve ekibi tarafından karaciğer nakledilmişti. Nakilden sonra yoğun bakımda tutulan Süleymanoğlu'nun beyin damarlarında kanama meydana geldi.


Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi ne zaman, nerede kılınacak?

Beyindeki kanama ve buna bağlı olarak artan ödem nedeniyle acil olarak beyin ameliyatına alınan Naim Süleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti.


Boyunun kısalığına rağmen güçlü olması nedeniyle Naim Süleymanoğlu'na 'Cep Herkülü' lakabı takılmıştı.

ERDOĞAN: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun vefatına ilişkin yazılı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Olimpiyat şampiyonu, milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun vefatını derin bir teessürle öğrendim. Genç yaşlardan itibaren elde ettiği başarılarıyla spor tarihine adını yazdıran, halter alanında ülkemize gurur dolu şampiyonluklar armağan eden Naim Süleymanoğlu, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Merhum Naim Süleymanoğlu’na Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve spor dünyamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?

Naim Süleymanoğlu, 23 Ocak 1967 tarihinde Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde dünyaya geldi.

Henüz 9 yaşındayken haltere başlayan Naim Süleymanoğlu, 1982 senesinde Brezilya'da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. 16 yaşında yine rekor kırarak şampiyon olan Süleymanoğlu, böylece dünya tarihinin en genç dünya rekortmeni unvanını aldı.

Kariyeri boyunca toplamda 46 kere dünya rekoru kıran Naim Süleymanoğlu 3 Olimpiyat Şampiyonluğu, 8 Dünya Şampiyonluğu, 6 Avrupa Şampiyonluğu kazanmıştır.


Naim Süleymanoğlu hakkında 10 ilginç bilgi

Başlarda Bulgaristan adına yarışan sporcu, 1984 Los Angeles Olimpiyatları'na Bulgaristan'ın Sovyetleri boykot etmesinden dolayı katılamadı. Bu dönemde Bulgar hükümetinin Türk sporcuları yasaklaması gibi sorunlardan kurtulmak ve Türkiye adına yarışmak isteyen Süleymanoğlu, 1986 senesinde Melbourne'de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye Büyükelçiliği'ne sığınarak Türkiye'ye iltica etti. Türkiye'ye ilticasında ve getirilmesinde bizzat Turgut Özal devreye girdi.
1988 senesinde Seul Olimpiyatları'nda 6 dünya, 9 Olimpiyat rekoru kırarak efsaneleşen Naim Süleymanoğlu, aynı sene Time dergisinin kapağında yer aldı.

Aynı zamanda Türkiye'ye olimpiyatlarda güreş dışında ilk altın madalyasını kazandıran sporcudur.

Naim Süleymanoğlu, 1992 senesinde Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından “Dünyanın En İyi Sporcusu” seçildi.



Haberin Devamı