Spor Naim Süleymanoğlu'na son görev... Türkiye evladına ağlıyor

Naim Süleymanoğlu'na son görev... Türkiye evladına ağlıyor

Paylaş
Naim Süleymanoğlu'na son görev... Türkiye evladına ağlıyor

Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu (50), 28 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü Memorial Ataşehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Efsane, Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze namazının ardından, Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedilecek.

6 Ekim’de karaciğer nakli olan Naim Süleymanoğlu, beyindeki kanama nedeniyle de 11 Kasım’da acil ameliyata alınmıştı.

Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi Fatih Camii'ne geldi.

Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesini taşıyan araca motorlu zabıta ekiplerinin de eşlik ettiği görüldü.

Süleymanoğlu bugün öğle vakti Fatih Camisi’nde düzenlenecek cenaze namazının ardından, Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedilecek.


"KIRILAMAZ REKORLARI KIRDI"


Başbakan Binali Yıldırım, "Milli haltercimizin, efsane ismi kaybettik. Ahirete bugün yolculuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Naim Süleymanoğlu, bugüne kadar kırılmamış rekorları kıran kahraman sporcumuzdur. Öyle ki ağırlığının 3 katını kaldırarak gerçekleştirmesi zor bir rekora imza atmıştır. Ay-Yıldızlı bayrağı göndere birçok kez çeken efsane sporcu Naim Süleymanoğlu'nun mekanı cennet olsun" sözleriyle Naim Süleymanoğlu'na veda etti.



Naim Süleymanoğlu'nun cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, " O bir efsaneydi. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise, "Spor dünyası için çok değerli bir insandı. Hepimizin başı sağolsun. Ailesine sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.



Tabutun üzerine altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafının konulduğu ve fotoğrafın üzerinde “Kalbimizdesin” yazıldığı görüldü. Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törene Naim Süleymanoğlu'nun sevenleri akın etti.

Öte yandan, caminin çevresinde herhangi bir olumsuzluğa karşı geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.



Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu (50), 25 Ağustos'ta siroz nedeniyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

6 Ekim'de de milli halterciye Prof.Dr. Kamil Yalçın Polat ve ekibi tarafından karaciğer nakledilmişti. Nakilden sonra yoğun bakımda tutulan Süleymanoğlu'nun beyin damarlarında kanama meydana geldi.

Beyindeki kanama ve buna bağlı olarak artan ödem nedeniyle acil olarak beyin ameliyatına alınan Naim Süleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti.


Boyunun kısalığına rağmen güçlü olması nedeniyle Naim Süleymanoğlu'na 'Cep Herkülü' lakabı takılmıştı.

ERDOĞAN: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN


Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun vefatına ilişkin yazılı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Olimpiyat şampiyonu, milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun vefatını derin bir teessürle öğrendim. Genç yaşlardan itibaren elde ettiği başarılarıyla spor tarihine adını yazdıran, halter alanında ülkemize gurur dolu şampiyonluklar armağan eden Naim Süleymanoğlu, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Merhum Naim Süleymanoğlu’na Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve spor dünyamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?


Naim Süleymanoğlu, 23 Ocak 1967 tarihinde Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde dünyaya geldi.

Henüz 9 yaşındayken haltere başlayan Naim Süleymanoğlu, 1982 senesinde Brezilya'da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. 16 yaşında yine rekor kırarak şampiyon olan Süleymanoğlu, böylece dünya tarihinin en genç dünya rekortmeni unvanını aldı.

Kariyeri boyunca toplamda 46 kere dünya rekoru kıran Naim Süleymanoğlu 3 Olimpiyat Şampiyonluğu, 8 Dünya Şampiyonluğu, 6 Avrupa Şampiyonluğu kazanmıştır.

Başlarda Bulgaristan adına yarışan sporcu, 1984 Los Angeles Olimpiyatları'na Bulgaristan'ın Sovyetleri boykot etmesinden dolayı katılamadı. Bu dönemde Bulgar hükümetinin Türk sporcuları yasaklaması gibi sorunlardan kurtulmak ve Türkiye adına yarışmak isteyen Süleymanoğlu, 1986 senesinde Melbourne'de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye Büyükelçiliği'ne sığınarak Türkiye'ye iltica etti. Türkiye'ye ilticasında ve getirilmesinde bizzat Turgut Özal devreye girdi.



1988 senesinde Seul Olimpiyatları'nda 6 dünya, 9 Olimpiyat rekoru kırarak efsaneleşen Naim Süleymanoğlu, aynı sene Time dergisinin kapağında yer aldı.

Aynı zamanda Türkiye'ye olimpiyatlarda güreş dışında ilk altın madalyasını kazandıran sporcudur.

Naim Süleymanoğlu, 1992 senesinde Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından “Dünyanın En İyi Sporcusu” seçildi.

Haberin Devamı