Ekonomi Nakit avans çekemeyenlere altın para fırsatı!

Nakit avans çekemeyenlere altın para fırsatı!

Paylaş
Nakit avans çekemeyenlere altın para fırsatı!

Kredi kartınız nakit çekimine kapandı. Acil paraya ihtiyacınız var ve bulamıyorsunuz. Bankalar vermiyor. Merak etmeyin her şeyin bir çözümü var. Hem de ‘altın’ gibi ve ‘4 taksit’le. Nasıl mı? işte detaylar...

Bilal Emin Turan-POSTA

Herkes paraya sıkışabilir, bu normal. En kolay yöntem kredi kartından nakit çekmek. Müracaat etme ve bekleme derdi yok. Bir ATM’den kartla limitiniz kadar ‘taksitli nakit avans’ çekebilirsiniz. Nakit avans faizi kredi faizlerinin üzerinde. Şu anda yüzde 1.84. Ayrıca faiz üzerinden yüzde 15 Kaynak Kullanımı Destekleme Fonuna (KKDF) ve yüzde 5 oranındaki Banka Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) alınıyor.

ÜÇ KEZ İMKAN TANIYOR


Parayı bir gün sonra yatırsanız da bu ücretler ödeniyor. Çekilen avansa günlük faiz işletiliyor. Nakit avans çekmek eskiden daha kolaydı. Ama Ekim 2013’ten sonra nakit avans kullanımı zorlaştı. Artık, bir takvim yılı içinde ekstre borcunu 3 defa asgari ödeme tutarın altında öder ya da hiç ödemezseniz kart, dönem borcu bitene kadar nakit çekimine kapatılıyor. Ama acil paraya ihtiyacınız var. Ne yapacaksınız?

KREDİ ÇEKMEK GİBİ


Bunun için ‘altın’ gibi bir fırsat var. Bu fırsatı e-ticaret siteleri sunuyor. Türkiye’nin önde gelen e-ticaret siteleri ile yetki alan kuyumcuların internet siteleri üzerinden altın alabilir ve hesabınıza havale yapabilirsiniz. Unutmayın, kredi kartıyla altın alımına 4 taksit imkanı var. Yani nakit avans ve kredi yoksa, 4 ay vadeli altın var. Bu, 4 ay vadeli kredi demek. Çünkü altını dilediğiniz zaman nakde çevirebilirsiniz.



İSTERSEN NAKDE ÇEVİR


İNTERNET AVANTAJLI

İnternetten kartla 4 ay vadeli altın almak kuyumcudan almaktan daha avantajlı. Çünkü kuyumcudan taksitle alınan gram altınla güncel fiyat arasında 20 lira fark varken, internette fark 10-12 lira. Üstelik internetten altını hesaba havale etmek de mümkün. Bu sitelere ulaşmak için ‘hesaba havale altın’ yazıp aratmanız yeterli.

150 BİN LİRAYA KADAR

Kart limitine göre 150 bin liraya (750 gram) kadar altın alıp, bankadaki altın hesabınıza havale edebilirsiniz. 2 saatte hesaba gelen altını isterseniz hemen nakide çevirebilirsiniz. Fiyatların artacağını düşünüyorsanız veya tasarruf amaçlı alıyorsanınız ‘vadeli altın hesabı’ da açtırabilirsiniz.


AL-SAT FARKINA DİKKAT EDİN


Taksitli altın alırken hesabı iyi yapmak gerekiyor. Herhangi bir kuyumcuya gittiğinizde 24 ayar gram altın için yüzde 14’e varan fark ödenebiliyor. Örneğin; bugün kuyumcularda gram altın 145 lira. 4 taksitle almak istediğinizi söylediğinizde, gram altının fiyatı 165 liraya çıkıyor. Bu altını kuyumcuya 144’e zor satıyorsunuz. 1000 lira olan Ata Lira’yı da 1080 liraya alıp, 960’a satabiliyorsunuz. Al-sat farkı çok fazla.

Haberin Devamı