Türkiye (Son Dakika) Namaz kılan ağabeyini bıçaklayıp 'Ben mehdiyim' dedi

Namaz kılan ağabeyini bıçaklayıp 'Ben mehdiyim' dedi

Paylaş
Namaz kılan ağabeyini bıçaklayıp 'Ben mehdiyim' dedi

Zonguldak'ta namaz kılan ağabeyi Tayfun Sofu'yu "Bana ilahi emir geldi" diyerek çakıyla boğazından yaralayan Akın Sofu, mahkemede ifade değiştirip "Kazara oldu" dedi. "Evdeyken 'Sen mehdisin' diye bir ses duydum. Bana mehdilik Hz. İsa tarafından verildi" diyen Akın Sofu'nun tutukluluk halinin devamına karar verildi

Geçen temmuz ayında Zonguldak'ta yaşayan Akın Sofu, balkonda sigara içtikten sonra elindeki çakıyla "Bana ilahi emir geldi" diyerek namaz kılan ağabeyi Tayfun Sofu’yu boğazından yaralamış ve Tayfun Sofu, olayda ağır yaralanmıştı.

Tutuklanan Akın Sofu, hapis cezası istemiyle açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

'AYAĞIM TAKILDI, ÜZERİNE DÜŞTÜM'

Sanık Akın Sofu, ağabeyiyle hiçbir sorunu olmadığını söyleyerek "Balkonda sigara içiyordum. Bir elimde de çakı vardı, onunla oynuyordum. Ağabeyim ise odada namaz kılıyordu. Odaya girerken ayağım takıldı ve ağabeyimin üzerine düştüm. O sırada sol elimdeki çakı, ağabeyimin boğazının sol tarafını kesti. Ağabeyim o sırada yerden kalkarken düşmemesi için tuttuğumda çakı bu kez omzuna geldi. Kazara oldu. Sonra evden çıkarak polisi aradım" dedi.

'HZ. İSA İLE İKİ KEZ KARŞILAŞTIM'

Mahkeme başkanının iddianamede geçen "Ben mehdiyim" sözlerini hatırlatması üzerine sanık Akın Sofu, "Ağabeyim Müslüman olduğu için böyle bir şey yapmam söz konusu değil. Evdeyken 'Sen mehdisin' diye bir ses duydum. Bana mehdilik Hz. İsa tarafından verildi. Hz. İsa ile daha önce Filistin’de, Ereğli’de iki kez karşılaştım. Bunlar tamamen gerçek." diye konuştu.

Ağabey Tayfun Sofu da olayın kazara meydana geldiğini söylerek kardeşinden şikayetçi olmadı.

Mahkeme, cezai ehliyetinin olup olmadığına ilişkin raporun henüz gelmediği gerekçesiyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)

Haberin Devamı