Gündem Namaz kıldığı camiyi soydu!

Namaz kıldığı camiyi soydu!

Paylaş
Namaz kıldığı camiyi soydu!

Zincirlikuyu'da ikindi vakti namaz kılan adam, akşam vakti minarede yakalandı

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki camide, dün, ikindi vakti namaz kılan Ferhat G., camide gizlenip imam çıktıktan sonra sadaka kutusunu soydu. Akşam vakti farkedilen Ferhat G., caminin minaresine gizlendi. Görevlilerin minareye kilitlediği Ferhat G.'yi polis yakaladı.

Haberin Devamı

Zincirlikuyu Cami'nde ikindi namazından sonra bir süre camide oyalananan Ferhat G., cami imamı Mustafa Yaman’ın yanına gelerek, “Hocam dışarıya çıkıyorsanız yağmur var ıslanmayın” dedi. Mustafa Yaman’ın daha çıkmayacağını söylemesi üzerine Ferhat G., imamın yanından ayrılarak saklandı. İmam bir süre sonra camide kimsenin kalmadığını düşünerek, kapıyı kilitleyip dışarı çıktı. Bu sırada, içeri gizlenen Ferhat G., camideki sadaka kutusunun kapağını kırarak içerisindeki paraları aldı.

MİNARENİN KAPISI KİLİTLEDİLER

Akşam üzeri ses geldiğini fark eden mezarlıktaki güvenlik görevlileri caminin kapısını açarak içeriye girdi. Görevliler, imamın odasının camlarının kırılıp sadaka kutusundaki 26 lira 90 kuruşun alındığını farketti. Hırsızın minarede gizlendiğini anlayan güvenlik görevlileri, minarenin kapısını kilitleyerek, polisi aradı. Camiye gelen polis, Ferhat G.'yi minarede yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Kuştepe Polis Merkezi’ne götürülen Ferhat G. ile konuşan cami imamı Mustafa Yaman, “Camiye nasıl girdiğini sordum. İkindiden sonra minareye saklandığını söyledi” dedi.

Süleyman KAYA/İSTANBUL,(DHA)