Gündem Namaza gelene, kahvaltı bedava!

Namaza gelene, kahvaltı bedava!

Paylaş
Namaza gelene, kahvaltı bedava!

Namaza gelene, kahvaltı bedava!

Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki bir caminin imamı, özellikle sabah namazlarında cemaatin sayısını artırabilmek için namaza gelenlere ücretsiz kahvaltı ikramında bulunuyor.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Kavaklı beldesinde sahil kesiminde bulunan Rahman Camisi’nin imamı Murat Yılmaz, bin 400 kişi kapasiteli camide sabah namazlarını ancak 30-40 kişilik cemaatle kıldıklarını, bu sayıyı artırmak amacıyla cuma günleri sabah namazına katılanlara ücretsiz kahvaltı verdiklerini belirtti.

Cemaatin az olmasından olumsuz etkilendiklerini dile getiren Yılmaz, "Bazı şirketler satışlarını artırmak için promosyon uyguluyor. Biz de böyle bir uygulamayla özellikle sabah namazlarında az olan cemaatimizi artırmak istiyoruz. İşin aslı, şiirde belirtildiği gibi (gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül bir dost ister kahve bahane)" dedi.

Uygulamayı geçen hafta cuma hutbesinde duyurduğunu, şimdilik cuma sabahları cemaate, bal, zeytin, peynir, yumurta ve çaydan oluşan kahvaltı ikram ettiklerini ifade eden Yılmaz, maddi durumu iyi olan hayırseverlerin destek vermesi ve cemaatin artması halinde uygulamayı her sabah namazının ardından yapmayı planladığını vurguladı.

Haberin Devamı

Sabah namazı sonrası yapılan kahvaltının cemaat arasındaki dostluğu, kardeşliği pekiştirdiğini de söyleyen Yılmaz, "Cuma, Müslümanların bayramıdır, bu nedenle uygulamayı ilk olarak bu günde başlattık. Bu sayıdaki cemaat bize yetmiyor. Stadyumlarda seyirci olmadığı zaman futbolcular nasıl iyi oynayamıyorsa biz de cemaatimiz az olduğunda bundan olumsuz etkileniyoruz. Hocayı yetiştiren cemaattir, bu nedenle cemaatimizi artırmak istiyoruz" sözleriyle görüşlerini dile getirdi.

Yılmaz, cemaat ve ilçe müftülüğüyle istişare halinde birçok sosyal etkinlik gerçekleştirdiklerini de vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Ayda bir haftayı sosyal aktiviteye ayırıyoruz. Aktivitelerimiz için konunun uzmanını getirtip hutbe öncesi cemaate bilgi vermelerini sağlıyoruz.
Geçen hafta kan bağışı, önceki ay ise organ bağışı konusunu anlattık. Cemaatimizi bilinçlendirmek için gayret gösteriyoruz. Camiler sadece İslam’ın anlatıldığı yerler değil, toplumun tüm sıkıntılarının giderildiği yerdir."

CEMAAT MEMNUN

Cemaatten Fehmi Dervişoğlu ise yapılan uygulamayla cemaatin artmasının iyi bir şey olduğunu belirterek, "Bir yerde camiye ihtiyaç olması, cuma, bayram veya teravih namazıyla belirlenemez. Sabah namazında gelen cemaat camiye sığmıyorsa o zaman ihtiyaç var demektir. İşte sabah namazı o derece önemlidir. Bu uygulama, vatandaşlarımızı İslamiyet’e ısındırma açısından önemli" diye konuştu.

Haberin Devamı

Erol Çolak da kahvaltıda namaz sonrası bir araya gelmenin çok iyi bir dayanışma örneği olduğunu ifade ederek, "İnsanları birbiriyle kaynaştırmak, tanıştırmak ve bir araya toplamak çok iyi bir uygulama. Seviniyorum bu uygulamaya ama sadece yemek maksadıyla camilerimize gelmek yanlıştır. Dinimiz emrettiği için gelmeliyiz" dedi.

Namık Kemal Eyüboğlu ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Orhan Topal / AA