Gündem Namazdayken soydular

Namazdayken soydular

Paylaş
Namazdayken soydular

Bahçelievler'de cuma namazına giden kuyumcunun duvarını deldiler. 6.5 kilo altını çalan soyguncular, kullandıkları aracı da yıkamaya verip kaçtılar

Bahçelievler’de bir kuyumcu dükkanına, arka duvarı delerek giren soyguncular, içeride bulunan yaklaşık 6.5 kilo altını alarak olay yerinden kaçtılar. Kuyumcu sahibi Osman Kayıkçı’nın cuma namazında olduğu sırada soygunu gerçekleştiren 2 kişinin, kullandıkları otomobili ise bir oto yıkamacıya temizlenmesi için bırakarak kaçtığı anlaşıldı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis kaçan soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Bahçelievler, Mustafa Kemal Paşa Caddesi, 54 numarada bulunan Zeynel Kuyumculuk’da meydana gelen olayda, duvarını deldikleri kuyumcuya giren 2 hırsız, içerideki altınları alarak kayıplara karıştı. Kuyumcu sahibi Osman Kayıkçı’nın Cuma namazına gitmesini bekleyen hırsızlar, kuyumcu dükkanının bulunduğu binanın arkasındaki merdiven boşluğunun duvarını delmeye başladı. Duvarı delen hırsızlar kuyumcu dükkanına girerek içeride bulunan 6,5 kilo altını aldı. O sırada devreye giren alarm sesiyle paniğe kapılan hırsızlar dışarıda bıraktıkları 34 AF 5330 plakalı beyaz renault marka araçla olay yerinden uzaklaştı.

İÇ-DIŞ YIKAMA YAPTIRDILAR

Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, soyguncuların ellerinde bulunan siyah bir çantayla araca bindiklerinin görülmesi üzerine aracın plakasını telsizden geçerek tüm birimlere bildirdi. Kısa bir süre sonra ise soyguncuların kaçtığı otomobil Güngören, Çinçin Caddesi üzerinde bulunan bir oto yıkamacıda ortaya çıktı. Oto yıkamacılar polise verdiği ifadede, "İki kişi aracı getirerek iyi yıkamamızı ve yarım saat sonra gelip alacaklarını belirttiler. Biz yıkamayı bitirdikten sonra da polisler geldi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kuyumcu sahibi Osman Kayıkçı, "Cuma namazına gittim. Bu sırada soygun olayı gerçekleşmiş. Hırsızlar, işyerimde bulunan 24 ayar, kelepçe bilezik ve ağır alyansları almışlar. Yani para edeni almışlar, bozdurunca az para edenleri ise bırakmışlar. Anladığım kadarıyla soygunculardan biri yada hepsi altın olayını çok iyi biliyor. Apartmanda oturan komşular da dünden beri geceleri balyoz sesi duyuyormuş. Sanırım dün duvarı incelttiler, bugün de içeri iyice delerek içeri girdiler" dedi.

Hasan ÖRNEKOĞLU/İSTANBUL,(DHA)