Magazin Namlunun ucundaki ünlüler-3

Namlunun ucundaki ünlüler-3

Paylaş
Namlunun ucundaki ünlüler-3

Sanat, spor, medya, televizyon dünyasının birçok ünlü ismi çeşitli sebeplerden kurşunların hedefi oldu. İşte o ünlüler:

ARTO VE TÜRÜT'Ü AYNI İSİM VURDU

Bir dönem Televole programı aracılığıyla Etiler ve Tarabya’daki eğlence mekânları arasında büyük bir rekabet başladı. Tarabya’da sahne alan İsmail Türüt “Tarabya’da uşaklar Etiler’de yumuşaklar” deyince Arto sinirlenip kendisine “İsmail Düdükkk” diye seslendi. Ekranda laf atışmalarının yaşandığı dönem Arto, gece yarısı çorbacıdan çıkarken Tolga Bilgi adlı bir genç tarafından ayağından vuruldu. Arto’yu vuran saldırgan ifadesinde “Konuşmalarını beğenmediğim için vurdum” dedi.

Birkaç ay hapis yattıktan sonra cezaevinden çıkan Tolga Bilgi, bu kez de Trabya’ya gidip sahne aldığı kulüpte İsmail Türüt’ü ayağından vurdu. Silahıyla birlikte gözaltına alınan Tolga Bilgi “İsmail Türüt’ü neden vurdun” sorusunu, “Sanatçılar fazla konuşmamalı” diye yanıtladı. Tolga Bilgi ise 2005 yılında vücuduna sıkılan 6 kurşunla öldürüldükten sonra cesedi TEM otoyolunun SilivriKınalı arasındaki bölgeye atılmış halde bulundu.

BÜLENT ERSOY İSTEK ŞARKI KURBANI

Sanat müziğinin ünlü ismi Bülent Ersoy, kurşunla 1989’da tanıştı. Ersoy, 13 Ekim 1989 yılında Adana’da Genç Eğlence Tesisleri’nde sahneye çıktı. Bülent Ersoy’u arkadaşlarıyla dinlemeye gelen Hacı Tepe, çiçek gönderip peçeteye yazdığı ‘Çırpınırdı Karadeniz’ şarkısını okumasını istedi. Ersoy, çiçek için Tepe’ye teşekkür etti, ancak istek parçasını okumadı. İstediği şarkının okunmamasına sinirlenen Tepe ise ısrar etti. Şarkısı yine okunmayınca tabancasını çıkarıp Ersoy’u kurşun yağmuruna tuttu.

Ersoy, bacaklarından, sol uyluğu ve sol belinden aldığı 4 kurşunla yaralandı. Tek böbreği alındı. Ersoy, uzun süren tedavi sonrası sağlığına kavuştu. Hacı Tepe ise 16 yıl hapse mahkûm edildi. Hacı Tepe’nin cezası önce 14 yıla indirildi, 4 yıl yattıktan sonra da afla cezaevinden çıktı. Hacı Tepe olayla ilgili “Bir gençlik hatasıydı. O duayen ellerinden öpüyorum” dedi.

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE BİR HAYAT: ESENGÜL

“Aşkımı Süpürmüşler” şarkısıyla henüz 16 yaşında şöhret oldu Esengül... Kısa sürede de dönemin en ünlü gazinolarında sahneye çıkmaya başladı ve silahların gölgesinde bir hayat yaşadı. Genç yaşında Orhan Akçınar ile evlenip boşanan Esengül, Adnan Şenses ile de bir süre birlikte yaşadı. Beşiktaşlı Tayfun ile ilişki yaşayan Esengül, gazinoda havaya ateş etmekten gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

KAZA MI, CİNAYET Mİ?

Dönemin ünlü kabadayılarından Oflu İsmail, bir gece gazinoya geldi. Esengül’ün söylediği şarkıyı yarıda keserek “Taht Kurmuşsun Kalbime şarkısını söyle” diye bağırdı. Müdahale eden gazino sahibi Akbulut Karaoğlu ve şef garson tabancadan çıkan kurşunlarla öldürüldü. Gazinodaki olaydan üç hafta sonra 18 Nisan 1979’da, evli ve iki çocuklu işadamı Faruk Özfıratlı ile bir kulüpte eğlenen Esengül, Ataköy civarında trafik kazasında öldü.

Ancak kazada tuhaflıklar vardı. Özfıratlı’nın kullandığı otomobilin frenleri boşalmıştı. Geçiş güzergâhına da birileri tarafından kalaslar konulmuştu. Olay kaza diye kayıtlara geçti ama uzun süre, kazanın birileri tarafından tasarlanmış olduğu dedikoduları hep konuşuldu. Adı hep evli erkeklerle anılan Esengül o dönem bir röportajda bunu inkâr etmiyor ‘Evli erkeklerle aşk yaşamak hoşuma gidiyor. Çünkü eşlerinin çektiği acı bana zevk veriyor’ diye itirafta bile bulunuyordu.

CEM ÖZER, ESPRİLERİ YÜZÜNDEN VURULDU

Şovmen Cem Özer, 1992 yılında Maçka Oteli’ndeki programını tamamlayıp çıkarken bir sabıkalı tarafından tabancayla vuruldu, ayağına isabet eden kurşunla yaralandı. Yakalanan Hikmet Din önce “Onu, Demirel hakkındaki espriyi beğenmediğim için vurdum” dedi. Ancak sonra “Mustafa Kefeli ağabeyime yanlış yaptı, ödettim” diye konuştu.

Cem Özer, “Nerede Fenerbahçeli bir hanım görsem gol atasım geliyor” demiş ve bu sözü de o dönem büyük tepkilere yol açmıştı.

EROL KÖSE'YE RÖPORTAJ KURŞUNU

Ünlü prodüktör Erol Köse, 2003 yılında Şişli’de kimliği belirsiz bir kişi tarafından vuruldu. Sol diz kapağına ve sol kalçasına aldığı iki kurşunla yaralanan Köse, polise “Daha önce çalıştığım büyük bir şirketten alacaklarımı tahsil edemedim. Bu nedenle çok zor durumdayım. Alacaklılardan kaçmak için perukla dolaşıyorum’ şeklinde röportaj verdim. Röportajım yayınlanmadan karşı tarafa sızdırıldı ve beni onlar vurdurdu” diye ifade verdi.

Erol Köse, 1999 yılında da Üsküdar’da nöbetçi eczane ararken uğradığı silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanmıştı.

CENGİZ İMREN KAVGADA KURŞUNLANDI

Arabesk müzik şarkıcısı Cengiz İmren 2006 yılında Beyoğlu’nda yakınlarıyla Mektup Bar’a eğlenmeye gitti. İmren, eğlenmek için gittiği barda davet üzerine sahne aldı ve üç parça okudu. Hesap ödenirken bara giren üç kişi, İmren ve beraberindekilere bardak fırlattı. Şarkıcının eniştesi Rıdvan Avcı başından yaralandı.

İmren ve yanındakiler dışarı çıktıklarında ise saldırganlardan biri, silahını çekip ateşledi. Sağ dizinin 10 santim üzerinden yaralanan İmren, hastanede tedavi altına alındı.

KENAN ERÇETİNGÖZ DE VURULDU

Gecce.com adlı sitenin sahibi magazin gazetecisi Kenan Erçetingöz, 16 yıl önce yaptığı bir haber yüzünden bacağından vuruldu. Erçetingöz, o dönem katıldığı bir ödül töreninde “Savaş muhabirlerini kıskanıyorum savaştan sapasağlam dönüyorlar, ben burada magazin yapıyorum vuruluyorum” demişti.

Habertürk

4

Haberin Devamı