Gündem Namus bekçiliğine 3 yıl hapis istendi

Namus bekçiliğine 3 yıl hapis istendi

Paylaş
Namus bekçiliğine 3 yıl hapis istendi

Bursa'da 'Zeyniler ve Çevresi Koruma, Yaşatma, Dayanışma Derneği' nin Zeyniler Mevkii'nin girişine sürgülü demir kapı koyması üzerine savcılığıa suç duyurusunda bulunan Devrim Sinan Karavelioğlu davayı kazandı

SORGUSUZ GEÇİŞ YOKTU

Haberin Devamı

Bursa’nın Uludağ yamaçlarında kentin kuşbakışı izlendiği Akçağlayan mahallesine bağlı Zeyniler Mevkii’ne vatandaşlar otomobiliyle gelip manzara seyrediyordu. 6 Temmuz 2009’da ‘Zeyniler ve Çevresi Koruma, Yaşatma, Dayanışma Derneği’ Zeyniler Mevkii’nin girişine sürgülü demir kapıdan bariyer yapmış bir de bekçi kulübesi dikmişti. İki kişinin nöbet tuttuğu kapıda, Zeyniler Mevkii girişine gelenlerin geçişine bir dizi sorgudan sonra izin veriliyordu.

20 BİN TL PARA CEZASI

Akıllara ziyan uygulamaya gerekçe olarak da ‘Buraya gelip içki içilmesini ve fuhuş yapılmasını engelliyoruz’ denilmişti. Vatandaşların şikayeti üzerine mahkeme kararıyla bariyer ve bekçi kulübesi kaldırılmıştı. Öğretmen Devrim Sinan Karavelioğlu da savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Açılan davada, uygulamanın mimarı olan eski Dernek Başkanı Ahmet Öztaş’ın ‘Hakkı olmayan yere tecavüz etmekten’ 3 yıla kadar hapsi ve 20 bin TL para cezası istendi.

Haberin Devamı